Kiderült, mikortól jönnek a komoly akciók az Amazonon

Horizontal ILLUSTRATION LOGO E-COMMERCE WAREHOUSE TRADE
An Amazon distribution center is seen as the coronavirus continues to spread across the United States, on April 25, 2020 in North Las Vegas, Nevada. - Nevada Gov. Steve Sisolak ordered a mandatory shutdown of nonessential businesses, including all casinos, in the state through at least April 30, 2020 to help combat the spread of the virus. The World Health Organization declared the coronavirus (COVID-19) a global pandemic on March 11th. (Photo by David Becker / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Amazon bejelentette, hogy idén október 13-án és 14-én rendezik meg az Amazon Prime Day-t, amely minden évben hatalmas kedvezményeket biztosít az e-kereskedelmi oldalon vásárlóknak. A hírek szerint több millió terméket áraznak le, néhány akció pedig már most is elérhető.
Vágólapra másolva!

Az Amazon Prime Day előtt és alatt is a vállalat egyik fő célja az lesz, hogy a kisebb kereskedőknek segítsen. A vásárlók 10 dolláros Prime Day utalványt kapnak amennyiben október 10-íg vásárolnak valamit az oldalon fellelhető kisebb kereskedőktől és vállalkozásoktól.

Az Amazon emellett több mint 100 millió dollárt költ arra, hogy hirdesse ezeket az eladókat és segítsen a vásárlóknak rájuk találni.

Szokás szerint az Amazon saját termékeit is olcsóbban kínálja majd. A kiskerekedelmi óriás általában nyár közepén, júliusban szokta megtartani a Prime Day-t, azonban a járvány miatt idén el kellett tolni a kedvezményes napokat.

Illusztráció Forrás: AFP/David Becker

Tavaly elemzők szerint 6 milliárd dollárért értékesített termékeket a cég, vagyis bevételek szempontjából a Prime Day mindig meghatározó a vállalat számára, még ha méreteiben nem is akkora, mint az Alibaba szinglik napja, vagy a Black Friday.

Az Amazon idén több új terméket is bemutatott, ezek viszont nem lesznek elérhetőek a Prime Day alatt, mivel a cég csak azt követően dobja őket piacra.

Az idei kedvezmények 19 országban lesznek elérhetőek, azonban ez nem jelenti azt, hogy a magyarok kimaradnak, hiszen például a brit, az osztrák vagy az olasz Amazon oldalon is tudnak vásárolni.