Az Amazon bejelentette, hogy idén október 13-án és 14-én rendezik meg az Amazon Prime Day-t, amely minden évben hatalmas kedvezményeket biztosít az e-kereskedelmi oldalon vásárlóknak. A hírek szerint több millió terméket áraznak le, néhány akció pedig már most is elérhető.

Az Amazon Prime Day előtt és alatt is a vállalat egyik fő célja az lesz, hogy a kisebb kereskedőknek segítsen. A vásárlók 10 dolláros Prime Day utalványt kapnak amennyiben október 10-íg vásárolnak valamit az oldalon fellelhető kisebb kereskedőktől és vállalkozásoktól.

Az Amazon emellett több mint 100 millió dollárt költ arra, hogy hirdesse ezeket az eladókat és segítsen a vásárlóknak rájuk találni.

Szokás szerint az Amazon saját termékeit is olcsóbban kínálja majd. A kiskerekedelmi óriás általában nyár közepén, júliusban szokta megtartani a Prime Day-t, azonban a járvány miatt idén el kellett tolni a  kedvezményes napokat.

IllusztrációForrás: AFP/David Becker

Tavaly elemzők szerint 6 milliárd dollárért értékesített termékeket a cég, vagyis bevételek szempontjából a Prime Day mindig meghatározó a vállalat számára, még ha méreteiben nem is akkora, mint az Alibaba szinglik napja, vagy a Black Friday.

Az Amazon idén több új terméket is bemutatott, ezek viszont nem lesznek elérhetőek a Prime Day alatt, mivel a cég csak azt követően dobja őket piacra. Az idei kedvezmények 19 országban lesznek elérhetőek, azonban ez nem jelenti azt, hogy a magyarok kimaradnak, hiszen például a brit, az osztrák vagy az olasz Amazon oldalon is tudnak vásárolni.