Jövőbeni együttműködésről írt alá szándéknyilatkozatot a pénzügyi digitalizáció, a fintech, valamint az okos települések összhangolt fejlesztése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásából megvalósuló Digitális Jólét Program (DJP) és az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ).

Gál András Levente, a DJP szakmai vezetője az online is közvetített budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy a megállapodás három témára fókuszál. Ezek közül a fintech kapcsán kiemelte, hogy a pénzügyi, banki biztosítási szolgáltatás alapvetően átalakul, egyre többet foglalkoznak informatikával a pénzügyi szolgáltatók és egyre több vállalkozó foglalkozik pénzügyi szolgáltatással.

Az okos város, okos falu sok dolgot magában foglal a közlekedéstől át az e-ügyintézésig, az EFISZ pedig a korszellemnek megfelelően kívánja kiszolgálni ügyfeleit - tette hozzá.

IllusztrációForrás: Revolut

Azt is megemlítette, hogy napokon belül véget ér az European Digital Innovation Hub előpályáztatása, ez a 2021-2027-es uniós tervezési időszaknak egy olyan meghatározó európai hálózata lesz, amely összekapcsolja a közigazgatás, a tudomány és a vállalkozói szféra szereplőit.