Meghaladta a 75 millió fontot a Vörös Ördögök becenéven elhíresült Manchester United hat hónapra vetített vesztesége, elsősorban a járvány miatt. Az angol labdarúgóklub úgy számol, hogy ez az összeg a 100 millió fontos határt is átlépi év vége előtt.

Az angol klub október közepén hozza nyilvánosságra az előző pénzügyi év eredményeit - írja a Világgazdaság. Klubhoz közeli források az ESPN-nel közölték, hogy a United minden egyes hazai zártkapus mérkőzéssel 4-5 millió fontot veszített.

A bajnokságok újraindítását követően 9 hazai mérkőzés zajlott le nézők nélkül, így összesen 36-45 millió fontos veszteséget könyvelhetett el a klub az előző szezonban,az új idény kezdetével pedig ez tovább gyarapodik, mivel továbbra sem mehetnek be nézők a stadionokba.

Egyperces néma gyászszünettel emlékeznek a koronavírus-járvány áldozataira a Manchester United és a Tottenham Hotspur játékosai a londoni klub stadionjában a bajnoki mérkőzés előttForrás: AFP/Shaun Botterill

 A Unitednek ráadásul még legalább 20 millió fontnyi kedvezményt is kell adnia a Premier League közvetítőinek a koronavírus okozta műsorváltozás ellentételezéseként és közel 10 millió fonttól estek el amiatt is, hogy idén nyáron nem tudtak részt venni szokásos nyári felkészülési túrájukon.

A szurkolók stadionba való visszatérési időpontjának bizonytalansága miatt a klub szezonbérleteket sem értékesíthetett, és amennyiben a teljes 2020/2021-es szezont zártkapuk mögött kell megrendezni, úgy további 37,5 millió font veszteséget kell majd lenyelniük.