Tenyérleolvasással indul a fizetés egyes amerikai boltokban

Technology,Scan,Man,Hand screening,data,software,advanced,palm,recognition,secure,smile, hand scanner
technology scan man hand
Vágólapra másolva!
Az Amazon bejelentette, hogy két Seattle-i üzletében megkezdte egy új technológiájú fizetési megoldás tesztelését, számol be arról a Business Insider. A vásárlónak nincs más dolga, mint tenyerét egy leolvasó fölé helyeznie, és máris megtörténik a fizetés.
Vágólapra másolva!

Az Amazon 2019-ben szabadalmaztatta azt a technológiát, amit most "Go" üzleteiben élesben is kipróbál. Az Amazon One megoldás révén, a vásárlók tenyerének paramétereit - egyedi biometrikus adatként - a cég képes úgy tárolni, hogy azokat előzetesen összekapcsolja a bankkártyák adataival. Így az üzletekben újszerű érintésmentes vásárlás válil lehetővé - mindössze a vásárló tenyerének használatával.

Az egyelőre próbaüzemben működő megoldás kapcsán a vállalat hangsúlyotta:

a tenyerekre vonatkozó információkat és az ügyfelek pénzügyi és egyéb vonatkozású adatait körültekintően, egymástól teljesen elkülönítve tárolja, megelőzve az esetleges adatszivárgásból eredő károkat.

Ugyanakkor azt is közölték: a rendszer mindkét kéz felismerésére felkészített, hiszen - fogalmaz a közlemény - "sosem lehet tudni, mikor melyik vásárlói kéz lesz szabad, amikor éppen szükség van valamelyikre,"

Ahhoz, hogy ezt a fizetési lehetőséget vásárláskor igénybe vehessék, előbb regisztrálni kell kártyaadataikat a két üzlet valamelyikében, és természetesen be kell olvastatniuk tenyerüket, hogy a rendszer összekapcsolahassa a két információt.

A cég azt mondta, az ügyfeleknek bármikor lehetőségük van adataik töröltetésére a rendszerből.

Ha viszont regisztrálják magukat, attól kezdve nem csak fizetni lehet majd az új technológiai megoldás segítségével, hanem az elektronikusan működtetett üzletbejáratok is nyithatók pusztán a tenyér felmutatásával. Azok egyéb esetben belépőkóddal működnek.