Óriási a kereslet a legendás befektető által is támogatott kínai e-autó iránt

BYD elektromos autó Han nevű modell

BYD Han EV released online officially BYD China Chinese Electric vehicle EV Exhibition Han Hangzhou Mall Release Zhejiang
A BYD's long-anticipated flagship full-sized sedan is exhibited at a mall, Hangzhou city, east China's Zhejiang province, 12 July 2020.
Vágólapra másolva!
Nemrégiben rendezték meg a pekingi autószalont, amelyen sok más gyártó mellett részt vett a Warren Buffett által támogatott BYD is. A vállalat iránt hatalmas az érdeklődés és az is kiderült, hogy pontosan mennyi megrendelés érkezett eddig elektromos szedánjukra.
Vágólapra másolva!

A BYD a pekingi bemutatón közölte, hogy összesen 40 ezer rendelés érkezett az elektromos szedánjukra. A Warrehn Buffett által is támogatott kínai elektromosautó-gyártó szerint augusztusban 4 ezer járművet átadni a vevőknek.

A Han névre keresztelt modell 605 kilométert képes megtenni egyetlen töltéssel és nagyjából 33 ezer dollárba kerül az alapmodell, de extrákkal együtt akár 40 ezer dollár is lehet a végső ár.

Ez az ár némileg alacsonyabb, mint a Tesla Model 3, és a BYD nyilvánvalóan ezen típus riválisának tervezte meg a Hant. Arról viszont jelenleg nincs adat, hogy Kínában hány Model 3-ast értékesítenek, mivel a Tesla nem közöl számokat.

BYD Han Forrás: Imaginechina via AFP/Long Wei/Long Wei

Azt viszont tudni lehet, hogy Elon Musk cégének rendkívül fontos Kína, mivel a vállalat bevételének negyede innen származik, legalábbis a második negyedéves adatok szerint.

A BYD az elektromos autók gyártása mellett Kína egyik legjelentősebb akkumulátor gyártója is és partnerségben állnak a Toyotával. A vállalat papírjait a hongkongi tőzsdén jegyzik, ahol az év eleje óta már 200 százalékkal emelkedett a BYD árfolyama és nemrég új rekordot ért el.