Varga Mihály: A kormány támogatja az egészségipari önellátást erősítő beruházásokat

Támogatási szerződések aláírása a Pénzügyminisztériumban, Varga Mihály
Budapest, 2020. július 24. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program újabb támogatási szerződéseinek aláírásán a Pénzügyminisztériumban 2020. július 24-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az Egészségipari Támogatási Programmal olyan tervek megvalósítását segíti a kormány, amelyek erősítik Magyarország egészségipari önellátását, hozzájárulnak a gyógyszerek és gyógyászati eszközök gyártásának határokon belül tartásához, a hazai gyártóhelyek számának emelkedéséhez és a kapacitások bővítéséhez - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a program első három támogatási szerződésének aláírási ünnepségén Budapesten.
Vágólapra másolva!

A pénzügyminiszter elmondta: a három vállalkozás összesen 2,7 milliárd forint támogatást nyert el, ezzel 4,2 milliárd forintnyi beruházást tudnak megvalósítani.

Varga Mihály pénzügyminiszter Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Többről van szó, mint eredményesen működő hazai vállalkozások fejlesztéseinek támogatásáról, a program erősíti az ország ellátásának biztonságát és hozzájárul a gazdaság újraindulásához is - fogalmazott a pénzügyminiszter.

Varga Mihály felidézte, a kormány júliusban döntött úgy, hogy 50 milliárd forintos kerettel támogatási programot indít a hazai egészségipar megerősítésére,

az egészségügyi gyártókapacitások fejlesztésére. Magyarországnak az az érdeke, hogy az egészségügyi védőeszközök terén is képes legyen az önellátásra - hangsúlyozta.