Letartóztatták a feltalálót, aki forradalmasította a számítógépek védelmét

Horizontal
John McAfee, founder of the eponymous anti-virus company, speaks to journalists at the China Internet Security Conference in Beijing on August 16, 2016. (Photo by FRED DUFOUR / AFP)
Vágólapra másolva!
Nemrég Spanyolországban letartóztatták John McAfee vállalkozót, a McAfee vírusvédő szoftver megalkotóját, aki forradalmasította a számítógépek védelmét. Az amerikai hatóságok szerint az üzletember elrejtette vagyonát, több millió dollárt, ingatlanokat és egy jachtot is.
Vágólapra másolva!

John McAfee-t adócsalással vádolják az Egyesült Államokban és egy nemzetközi művelet részeként a spanyol hatóságokkal közösen sikerült letartóztatni az üzletembert. McAfee állítólag több millió dollárnyi bevételt nem vallott be a hatóságoknak.

A pénz java részét kriptovaluták reklámozásával, tanácsadással és a saját életének megfilmesítéséhez szükséges jogok eladásával kereste.

McAfee-nek Memphisben kellett volna részt vennie egy online tárgyaláson, azonban ezen nem volt jelen és ezt követően adták ki ellene az elfogási parancsot. A bíróság szerint McAfee 2014 és 2018 között követte el a bűncselekményeket.

John McAfee Forrás: AFP/Fred Dufour

Az ügyészség szerint az üzletember ebben az időszakban nem állt kapcsolatban az általa létrehozott céggel, így a McAfee vállalat nem kerül vizsgálat alá. Amennyiben a vádak igaznak bizonyulnak, John McAfee akár 30 év szabadságvesztésre is számíthat.

McAfee-t tavaly egyébként a Dominikai Köztársaságban is letartóztatták. Akkor ötödmagával utazott egy jachton, amely állítólag fegyvereket, lőszert és mást felszerelést szállított, ekkor azonban még szabadon engedték.