Nyereséget termelt a cég, ezért minden dolgozó kapott egy autót

Kína, cég, sikeres, 4000 autó, ajándék, alkalmazottak
On the occasion of Mid-autumn Festival and the National Day, the Jiangxi Fangda Steel Group purchases 4116 new cars to reward employees in Hukou County of Jiujiang City, east China's Jiangxi Province, 1st October 2020.
Vágólapra másolva!
A Luxurylaunches.com hírportál számolt be arról, hogy egy kínai acélipari vállalat több mint 4000 autót adott ajándékba a dolgozóinak pusztán azért, mert a cég profitcéljait sikerült elérniük, sőt meg is haladni. A kocsik mellé ráadásul a biztosítást is a cég fizeti öt éven át.
Vágólapra másolva!

Az olyan megszokott jutalmazások, mint bónuszok, vagy a nyereségérdekeltség sok cégnél nem nagyon várhatók az idén a járvány miatt, de úgy tűnik, egy kínai vállalat valami olyasmivel is elő tudott rukkolni a globális koronavírus-járvány kellős közepén, amire békeidőben se nagyon lenne példa.

Egy kínai acélgyártó, a Jiangxi West Dajiu Iron & Steel Corporation olyan komoly nyereséget ért el, hogy

4116 alkalmazottja mindegyikét megajándékozta egy vadonatúj autóval, mivel a profitcélokat már ötödik éve sikerült túlszárnyalniuk.

Így néz ki, amikor egy cég négyezer autót egyszerre ad át jutalmul a dolgozóinak Forrás: AFP/Stringer/Imaginechina

Ezt a sikert egy nagyszabású, október 1-jén szervezett esemény keretében ünnepelték meg, ahol a vezetőség különleges módon kívánta megköszönni a munkatársak fáradozását, ezért döntöttek úgy, hogy mindenkinek adnak egy autót. Az ünnepségen 2933 Jiangling Ford Territory-t és 1183 FAW-Volkswagen Magotant osztottak ki.

A cég valóban bőséges nyereséget termelhetett, hiszen 500 millió jüanba (átszámítva 22,5 milliárd forintba) kerültek az autók

- bár a hír nem szól arról, hogy esetleg lízingelték-e. Mindenesetre az biztos, hogy a cég kiadásai még ennél is nagyobbak lesznek, a társaság bejelentette ugyanis, hogy kifizeti a rendszám díját, öt évnyi gépjármű-biztosítás díját, továbbá a járműadót.

Az eseményről készült videó:

A nagyszabású ünnepséget egy hatalmas szabad területen, egy nagy színpad körül tartották meg, amelyről drónkamerás felvételek és a közösségi médiában megosztott felvételek készültek. Persze a hatás nem maradt el, de az emberiség úgy tűnik, még egy ilyen hírnek sem tud egyosztatúan örülni: az interneten olvasható vélemények közül sokan dicsérték a céget, de akadtak olyanok is, akik inkább annak adtak hangot, hogy a cégre ráférne egy kis adóellenőrzés.

Szavazzon!

Szavazzon! Ön dolgozna egy olyan cégnél, amely öt évnyi termelés után új személyautóval ajándékozza meg Önt?