A mobilok életútjáról szól a Fenntarthatósági Témahét pénteki előadása

Vágólapra másolva!
Az újrahasznosítás lehetőségeiről, a telefonkészülékek utóéletéről szól a pénteki, a Fenntarthatósági Témahét keretében megtartott online előadás, Koltay Eszter környezeti neveléssel foglalkozó szakember tolmácsolásában.
Vágólapra másolva!

A mobiltelefon vagy újkori nevén okostelefon mindennapjaink részét képezi, holott nincs 100 évre visszavezethető történelme. Hihetetlen technológiai fejlődés és divatőrület ment végbe néhány évtized alatt, a tartalomhasználatot tekintve pedig gyakorlatilag már egy számítógépet tartunk a zsebünkben az életünk minden területére kiterjedő funkciókkal ellátva.

Egy átlagos okostelefont 2 évig használunk,

utána gyakran lecseréljük, sokszor inkább a trendek változása miatt, viszont ezzel ártunk környezetünknek.

De vajon belegondoltunk-e valaha, hogy mi történik magával a készülékekkel, miután már nem használjuk?

Egyáltalában miből áll fizikai megjelenésében egy telefon és mit lehet az alkatrészeivel kezdeni később?

Forrás: Fenntarthatósági Témahét

Egyáltalában miből áll fizikai megjelenésében egy telefon és mit lehet az alkatrészeivel kezdeni később?

Az előadást élőben itt lehet követni:

A Fenntarthatósági Témahét országos programjaihoz kapcsolódóan a PontVelem Okos Program 2020. október 5. – november 20. között hirdeti meg a 6 hetes Időszaki szelektív hulladékgyűjtési versenyét. A verseny célja a háztartásokban keletkező használt elemek, mobiltelefonok és e-kütyük begyűjtése. Az iskolai szeletív hulladékgyűjtés szakmai hátterének megértését a Mindennapi szemetünk és elektronikai hulladékaink című részletesen kidolgozott tanóravázlat is a segíti.