A Microsoft saját streamerek számára létrehozott platformja, a Mixer még júniusban jelentette be, hogy lehúzza a rolót. Ekkor hatalmas harc kezdődött az elvándorló streamerekért a YouTube, a Facebook és a Twitch között, azonban úgy tűnik, hogy a legtöbbjük az utóbbi felületet választotta.

A The Verge szerint a Twitch-en streamelt órák száma 14 százalékkal ugrott meg az előző negyedévben, amely gyakorlatilag megegyezik a Mixer korábbi piaci részesedésével. Ebből arra lehet következtetni, hogy a Mixerről elvándorló streamerek a Twitch platformját választották szemben a Facebook Gaminggel.

A Twitch gyakorlatilag egyeduralkodónak mondható. Július és szeptember között az Amazon tulajdonában lévő platform felelt az összes streamelt tartalom 91,1 százalékáért, a Facebook adta a 3,4 százalékot, a YouTube pedig 5,5 százalékot.

Pokimane, a Twitch egyik legnépszerűbb streamereForrás: Twitter/pokimane

A három nagy platform közül a YouTube a korábbi 6,7 százalékról zuhant vissza, 5,5-re, míg a Facebook Gaming növekedni tudott 2,4 százalékról 3,4 százalékra, ez viszont közel sem annyi, mint amit a közösségi oldal szeretett volna elérni.