Nagyon kapósak lettek Amerikában a magánszakácsok

Dolgozva tanulj
A Budapesti Kereskedelmi és Ipari Kamara a "Dolgozva tanulj" TÁMOP-program keretében olyan képzési programot szervez, amely garantálja, hogy a jövő szakácsai, cukrászai és felszolgálói valóban a legjobb mesterektől tanulhassanak.
Vágólapra másolva!
Előreláthatólag az éttermek az Egyesült Államokban idén 240 milliárd dollárt fognak veszíteni. A karantén miatt sokan átszoktak a főzésre és az otthon elfogyasztott ételekre. Mivel rengeteg étterem tartott és jelenleg is tart zárva, ezért sok szakács vált munkanélkülivé, az amerikaiak pedig most magánszakácsként alkalmaznak közülük sokat.
Vágólapra másolva!

A CNBC összeállítása szerint az Egyesült Államokban jelenleg 5-6 ezer magánszakács lehet. A járvány alatt megfigyelhető volt, hogy az emberek próbálták annyira visszafogni a kiadásaikat, amennyire csak lehetett,

ezért egy idei a magánszakácsok iránt is megcsappant a kereslet.

Az elmúlt két hónapban azonban megfordult a trend és mivel az emberek továbbra sem járhatnak sok helyen étterembe, ezért egyre többen bérelnek magánszakácsokat, hogy otthon is élvezhessék a különböző finomságokat, amelyeket maguk nem tudnának elkészíteni, vagy nincs kedvük órákig főzőcskélni a konyhában.

Illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

Vannak olyanok, akik hetenie többször is igénybe veszik a magánszakácsok szolgáltatását,

néhányan pedig vacsorapartik, vagy baráti összejövetelek alkalmából kérnek professzionális segítséget.