Amerikai nagyvállalatok vezetőivel tárgyalt a magyar kormány - írja a Magyar Nemzet. Varga Mihály pénzügyminiszter legújabb, közösségi oldalára feltöltött videójában többek között arról beszél, hogy újabb amerikai beruházások érkezhetnek Magyarországra.

Varga Mihály kiemelte, a Magyarországon működő amerikai nagyvállalatok vezetői megerősítették, hogy az amerikai cégeknek a magyar gazdaságba vetett bizalma töretlen.

Varga Mihály szerint ennek jelentőségét mutatja, hogy 1700 amerikai tulajdonú vállalat 106 ezer embernek ad munkát Magyarországon. Az országban lévő amerikai tőkebefektetések pedig a legutóbbi adatok szerint meghaladják a 11 milliárd eurót. 

Az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács ülésén 12 beruházásról tárgyaltak, amelyeket amerikai cégek terveznek megvalósítani Magyarországon, mindezek segítségével körülbelül 5000 új munkahely jöhet létre  - mondta az ülést követően a pénzügyminiszter a legújabb videójában.

Közölte, a magyar cégeket is segítik, hogy ki tudjanak lépni az amerikai piacra. A magyar befektetések értéke már elérte a 1,5 milliárd eurót az Amerikai Egyesült Államokban.

Folytatják a két oldalú kapcsolatok erősítését, a beruházások támogatását, mert ezek jelentik a kiutat a válságból - jelentette ki a pénzügyminiszter.