Kínában a kisebb városokban élők húzzák leginkább a videojáték piacot

videójáték, bolt, teli polcok, játékok
Vágólapra másolva!
Kína a videojátékok legnagyobb piaca, derül ki egy friss felmérésből. A világ összes videojátékból keletkező bevételének 70 százaléka Kínából származik. Idén 40,85 milliárd dolláros bevétellel számolnak csak az ázsiai országból.
Vágólapra másolva!

A kínai játékosok háromnegyede kisebb lélekszámú városokban él, ahol kevesebb olyan szórakozási lehetőség van, mint a nagyobb településeken, így az emberek alacsony költségű kikapcsolódási formák felé fordulnak. A videojátékok előretöréséhez hozzájárult továbbá a szélessávú internet elterjedése és az egyre olcsóbban hozzáférhető Androidos telefonok.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A felmérés kitér továbbá arra, hogy a kisebb helyeken élő játékosok szokásai élesen eltérnek a nagyobb városokban élőkétől. Ezek a játékosok előnyben részesítik az ingyenes játékokat, nem igazán vásárolnak az alkalmazásokon belül kiegészítőket és nem okoz nekik problémát, ha reklámot kell játék közben nézni. A nagy lélekszámú városokban élők szívesebben fizetnek akár magasabb összeget is egy játékért annak érdekében, hogy a játékélmény jobb legyen. Így a kínai videojáték piac kettészakadni látszik.

Az 1,4 milliárd lakosú Kínában a kisebb városok népessége is kb 1 millió fő körül alakul. Így bár a kisebb lélekszámú településeken egyénenként kevesebbet költenek, összességében így is az országos bevétel 70 százaléka ezekről a területekről származik.

Fortnite: 1,8 millió dollár bevétel naponta Forrás: Fortnite

A videojáték piac nagyságát jól mutatja, hogy szektoron kívüli szereplők is komoly versenytársat látnak benne, a Netflix streaming szolgáltató például jobban aggódik a Fortnite térnyerése, amely jelenleg az egyik legnépszerűbb videojáték, mint a saját iparági konkurenciája miatt.