Újabb autóipari beruházást jelentett be Szijjártó Péter

SZIJJÁRTÓ Péter Szingapúr
Szingapúr, 2020. október 13. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) Puskás-labdát ajándékoz Csan Csun Szing ipari és kereskedelmi miniszternek megbeszélésükön Szingapúrban 2020. október 13-án. MTI/KKM/Király Márton
Vágólapra másolva!
Újabb beruházást hajt végre Miskolcon a Patec szingapúri vállalat. Ez új munkahelyeket jelent, és a magyar autóipari beszállítói ágazatot is erősíteni fogja - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter közösségimédia-oldalán.
Vágólapra másolva!

A Szingapúrból jelentkező Szijjártó Péter elmondta: a Patec eddig is működött Miskolcon, alapvetően ablaktörlőkhöz gyártott eszközöket.

- hangsúlyozta.

Ez nemcsak az autóipari beszállító vállalat kapacitását növeli meg, hanem az ipari robotok gyártásának és fejlesztésének első fázisát is jelenti - tette hozzá.

A miniszter azt is elmondta, hogy az egyik legnagyobb szingapúri vállalatcsoport előrehaladott tárgyalásokat folytat a Rábával.

Arról tárgyalnak, hogy a Rába futóműveket gyártson a szingapúri hadiipari vállalat járműveihez. Továbbá arról is zajlanak egyeztetések, hogy komplett harci járművek gyártását a Rábával közös vállalkozásban Magyarországra hozná a szingapúri vállalat - ismertette Szijjártó Péter.