Miközben a Tesla részvénye a piac egyik legnagyobb sztárja volt az elmúlt hónapokban, Elon Musk másik jól ismert vállalata, a SpaceX is jelentősen megerősödhet a következő időszakban – véli Ron Baron, milliárdos befektető.

Idén eddig a Tesla részvényárfolyama több mint 400 százalékot erősödött, amivel az elektromos autókat gyártó cég az idei év egyik nagy sztárja volt.

A milliárdos befektető, Ron Baron pedig úgy látja, amennyiben bejön a jóslata, és a vállalat eladásai 50 százalékos éves növekedést tudnak produkálni, akkor a cég részvényárfolyama is tovább szárnyalhat – írja a MarketWatch.

Baron egyébként a Baron Capital vezetője, amely összesen 39,9 milliárd dollárnyi eszközt kezel. A cégnek 7,3 millió Tesla részvénye van.

A befektető olyannyira optimista, hogy már régóta hangsúlyozza, meredeken emelkedhet a jövőben a Tesla piaci értéke. A vállalat kapitalizációja jelenleg majdnem 430 milliárd dollár, de Baron szerint akár a 2000 milliárdos érték is reális lehet.

A Tesla részvényárfolyamának idei alakulásaForrás: Investing.com

Mindazonáltal Baron úgy látja, Elon Musk cégei közül nem csak a Tesla, de a SpaceX is igen sikeres lehet a jövőben. A Baron Capital jelenleg több mint 800 ezer darab SpaceX részvényt birtokol – a SpaceX azonban magáncég, vagyis a papírjai nincsenek kint a nyílt piacon.

Egy interjúban Baron kiemelte, megvan az esélye annak, hogy a SpaxeX a következő néhány évben legalább olyan nagy legyen, mint a Tesla.

A Baron Capital először 2017-ben vásárolt SpaceX részvényt, majd a vállalat legutóbbi, 2,1 milliárd dolláros tőkeemelési körében újabb 26 millió dollárnyi papírt vettek.

A befektető közölte, a SpaxeX piaci értéke jelenleg 44 milliárd dollár körül van.