Elon Musk űrvállalatára is akkora siker várhat, mint a Teslára?

Elon Musk, Starlink, műholdas hálózat, műhold, SpaceX
This files handout photo released by SpaceX on May 16, 2019 shows Falcon 9 ready for the second launch of 60 Starlink satellites from Space Launch Complex 40 at Cape Canaveral Air Force Station in Cape Canaveral, Florida. - SpaceX on July 11, 2020, delayed the launch of a rocket due to take 57 mini-satellites into space as part of plan to build an orbiting, global broadband internet system. The company tweeted that it was postponing the 10th Starlink mission "to allow more time for checkouts." It said it was working to identify a new launch window. (Photo by Handout / SPACEX / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SPACEX " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Miközben a Tesla részvénye a piac egyik legnagyobb sztárja volt az elmúlt hónapokban, Elon Musk másik jól ismert vállalata, a SpaceX is jelentősen megerősödhet a következő időszakban – véli Ron Baron, milliárdos befektető.
Vágólapra másolva!

Idén eddig a Tesla részvényárfolyama több mint 400 százalékot erősödött, amivel az elektromos autókat gyártó cég az idei év egyik nagy sztárja volt.

A milliárdos befektető, Ron Baron pedig úgy látja,

amennyiben bejön a jóslata, és a vállalat eladásai 50 százalékos éves növekedést tudnak produkálni, akkor a cég részvényárfolyama is tovább szárnyalhat

– írja a MarketWatch.

Baron egyébként a Baron Capital vezetője, amely összesen 39,9 milliárd dollárnyi eszközt kezel. A cégnek 7,3 millió Tesla részvénye van.

A befektető olyannyira optimista, hogy már régóta hangsúlyozza, meredeken emelkedhet a jövőben a Tesla piaci értéke. A vállalat kapitalizációja jelenleg majdnem 430 milliárd dollár, de Baron szerint akár a 2000 milliárdos érték is reális lehet.

A Tesla részvényárfolyamának idei alakulása Forrás: Investing.com

Mindazonáltal Baron úgy látja, Elon Musk cégei közül nem csak a Tesla, de a SpaceX is igen sikeres lehet a jövőben. A Baron Capital jelenleg több mint 800 ezer darab SpaceX részvényt birtokol – a SpaceX azonban magáncég, vagyis a papírjai nincsenek kint a nyílt piacon.

Egy interjúban Baron kiemelte, megvan az esélye annak, hogy a SpaxeX a következő néhány évben legalább olyan nagy legyen, mint a Tesla.

A Baron Capital először 2017-ben vásárolt SpaceX részvényt, majd a vállalat legutóbbi, 2,1 milliárd dolláros tőkeemelési körében újabb 26 millió dollárnyi papírt vettek.

A befektető közölte, a SpaxeX piaci értéke jelenleg 44 milliárd dollár körül van.