Budapest turizmusa, hitelprogram és a Tourinformok felújítása: ezek a legújabb fejlemények

GULLER Zoltán, Közel 14 ezer magán- és egyéb szálláshely felújítása kezdődhet meg
Budapest, 2020. július 16. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója sajtótájékoztatót tart Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban 2020. július 16-án. Lezárult a Kisfaludy-program magán-, és egyéb szálláshelyek fejlesztését célzó pályázata; a másfél hónapos időszakban több mint 16 ezer vidéki szálláshely pályázott, közülük 13 471 szálláshely kaphat augusztus folyamán szobánként egymillió forint vissza nem térítendő támogatást, összesen mintegy 45 milliárd forintot a kormánytól MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Szemlélet- és modellváltás nélkül a budapesti turizmus ezt a válságot nem fogja túlélni, ezért azon kell dolgozni, hogy a belföldi vendégek ellátogassanak a fővárosba - többek között ezt is kifejti Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a legújabb podcastjában.
Vágólapra másolva!

A vezérigazgató azt is hozzáteszi, hogy Budapest az elmúlt években elveszítette a hazai vendégeit, ám nélkülük nincs esély a túlélésre, mert 2021 őszéig nem lehet nagy számban külföldi turistára számítani - a belföld az új külföld, ennek megfelelő modellváltás szükséges, mert a jelenlegi üzleti modell nemcsak nem fenntartható, hanem hibás is Guller Zoltán szerint.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója MTI/Mohai Balázs. Forrás: MTI/Mohai Balázs

A podcastban szó esik még a nulla százalékos kamatozású Széchenyi Turisztikai Kártya programról, illetve a SZÉP Kártyáról, amely ismét bizonyítja: a magyar turizmus egyik motorja.

Az év első kilenc hónapjában a feltöltés és a költések aránya is meghaladta a tavalyi év azonos időszakában mért adatokat. Guller Zoltán beszámol a Tourinform-irodák felújítását, korszerűsítését célzó pályázat eredményeiről, továbbá a Kisfaludy Strandfejlesztési Konstrukció IV. üteméről is, amely szeptember végén zárult.