A 13-as az új szerencseszáma a világ tetején működő gyémántbányának

sárga gyémánt
Ez a gyémánt nem az a gyémánt, a kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Hatalmas, 111,99 karátos, drágakő minőségű nyers gyémántról jelentett az üzemeltető vállalat Letsengből, a több mint 3000 méterrel a tengerszint felett működő lesothói bányából.
Vágólapra másolva!

A Lesothoban található gyémántbánya a Föld egyik legfontosabb, ipari kitermeléssel működötetett gyémántlelőhelye. A helyszínre idén különösen sokszor irányul a figyelem, mivel rekordszámú, 100 karátosnál nagyobb követ emeltek már ki onnan idén.

Újabb rekord méretű gyémánt a világ tetején lévő bányából

A Lesothóban található Letseng gyémántbánya üzemeltetője újabb elképesztő fogásról jelentett: drágakő-minőségű fehér, illetve sárga követ találtak a tengerszint felett 3000 méterre fekvő kitermelési területen. A bejelentés azért érdemel figyelmet, mert az elmúlt néhány hétben már több alkalommal jelentettek 100 karát fölötti leletről. Ahogy arról az Origo beszámolt, legutóbb szeptember első napjaiban bukkantak kivételes gyémántra a bányában.

A mostani sárga gyémánt a 13. ezek sorában 2020-ban.

null

null

Értékét egyelőre nem közölte a vállalat, de minden valószínűség szerint - figyelembe véve az eddigi találatok becsült értékét - több millió dollárért találhat majd gazdára, amennyiben a cég eladásra bocsátja azt.