Több terméke gyártását megszünteti rövid időn belül a Coca-Cola

alumínium doboz
This photo taken on November 12, 2015 in Grigny, near Paris, shows newly produced Coca-Cola soft drink cans near the new assembly line at a Coca-Cola Entreprise bottling plant. AFP PHOTO / ERIC PIERMONT / AFP PHOTO / Eric PIERMONT
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy a Coca-Cola részben újraszervezi portfólióját, ami azzal jár, hogy több termék gyártását és forgalmazását is megszüntetik.
Vágólapra másolva!

A világ vezető üdítőital-gyártó vállalatának közleménye szerint a Coca-Cola Life mellett a Diet Coke Feisty Cherry és a TaB is teljesen eltűnik a kínálatból ez év végéig, akárcsak a ZICO nevű kókuszos ital. A Coca-Cola a döntést azzal indokolta, hogy ezek a termékek rendkívül alulteljesítettek,

vagyis nem igazán veszik őket az emberek.

Az említett italok mellett az Egyesült Államokban regionálisan kapható Northern Neck Ginger Ale és a Delaware Punch is a portfóliórendezés áldozata lesz, Japánban a Vegitabeta szűnik meg december 31-től, Brazíliában pedig a Kuat.

Illusztráció Forrás: AFP/Eric Piermont

Cath Coetzer, a vállalat globális marketing és innovációs igazgatója elmondta, hogy a mostani döntéssel a vállalat rátér a változás útjára és az elképzeléseik szerint csak specifikus számú terméket kívánnak megtartani a brand neve alatt.

A további növekedéshez elengedhetetlen, hogy a rosszul teljesítő italok gyártását leállítsák.

A portfólió átalakítása mellett a cég több gyárral is beszélt, hogy az italok előállítása és palackozása a mostaninál is hatékonyabban történjen.