22 milliárd forintos beruházást jelentett be a Zalakerámia

SZIJJÁRTÓ Péter
Romhány, 2020. október 20. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Zalakerámia Zrt. beruházástámogatói okiratának átadásán Romhányban 2020. október 20-án. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Magyarországot bő egy évtizede még ledöntötte volna a lábáról egy mostanihoz hasonló járvány okozta válság, mára azonban a gazdaság életerőssé vált, és ennek a Zalakerámia Zrt. több mint 22 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházása is fontos értékmérője - hangoztatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Romhányban, a vállalat fejlesztéséről tartott sajtóeseményen.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter kiemelte: a Zalakerámia 2021-2025 között tervezi megvalósítani beruházását, amellyel cég a térség meghatározó burkolóanyag-gyártójává válik. A bővítés részeként megépül egy új gyár, modernizálják a jelenlegi technológiát, és egy logisztikai bázist is kialakítanak Romhányban.

A tárcavezető elmondta:

a fejlesztéssel a cég 210 új munkahelyet teremt, megháromszorozza helyi gyártókapacitását, és a tervek szerint külpiaci részesedését is jelentősen növeli, ehhez a kormány 5,5 milliárd forint támogatást nyújt.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Zalakerámia Zrt. beruházástámogatói okiratának átadásán Romhányban Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A projekt részeként a társaság egy oktatási központot is létrehoz, amely biztosítja az ágazat munkaerő-utánpótlását - tette hozzá a miniszter.