Nagy változás jön az OTP-nél november elején, erről minden bankkártyásnak tudnia kell

bankkártyás érintésmentes vásárlás, bankkártya, bevásárlás
Vágólapra másolva!
A bankok számára az online kártyás fizetések esetén szükséges erős ügyfél-hitelesítés bevezetését 2021. január 1-jétől írja elő a vonatkozó jogszabály. Az OTP Bank november 2-án már bevezeti ezt a biztonsági intézkedést az internetes bankkártyás vásárlások jóváhagyására.
Vágólapra másolva!

Ezt követően

azoknál az ügyfeleknél, akik már megadták azonosítás céljából mobiltelefonszámukat a banknak, előfordulhat, hogy több lépésben kell megerősíteniük, valóban ők az internetes vásárláshoz használt betéti- vagy hitelkártya birtokosai

– hívja fel a figyelmet a legnagyobb hazai hitelintézet. Egyszersmind arra is kéri ügyfeleit, hogy akik még nem adták meg érvényes mobiltelefonszámukat a banki azonosításhoz, tegyék meg azt időben.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

A Magyar Nemzet cikke mindezzel kapcsolatban kiemeli, hogy

az erős ügyfél-hitelesítés a kártyabirtokosok adatainak védelmét szolgálja és a visszaélések számának csökkentését célozza.

Akiknek be van állítva az OTP Bank internetes biztonsági kód szolgáltatása, internetes betéti vagy hitelkártyás vásárláskor egy SMS-ben kapott kóddal hagyják jóvá a fizetést. Ám november 2-től többlépcsős azonosítással találkozhatnak azok az ügyfelek is, akik az OTPdirekt internetes szolgáltatásba való belépéshez adták meg mobiltelefonszámukat.

Újabb nagy fejlesztés jön a bankkártyás fizetéseknél

Magyarországon hamarosan ott is lehet majd kártyával fizetni, ahol eddig nem. A bankkártyás fizetések száma és forgalma jelentős mértékben emelkedik: az idei első negyedévben 1754 milliárd forintot tett ki, ami ötéves távlatban több mint 200 százalékos növekedést jelent, azaz megtriplázódott az összeg. A vásárlásokban alapvető fordulatot hozhat 2021. január 1.

Az új szabályozás 2021. január 1-jétől az uniós tagállamokban, továbbá az Egyesült Királyságban, Norvégiában, Liechtensteinben és Izlandon üzemelő internetes oldalakon vonatkozik minden, 30 euró feletti kártyás vásárlásra.