Hatalmas üzleti siker a nagyváradi vállalkozók palackozott hegyi levegője

Börzsöny
Útban a Nagy-Hideg-hegy felé
Vágólapra másolva!
Egy nagyváradi cég azzal foglalkozik, hogy palackozott biharfüredi levegőt árusít, és bármennyire is meglepő, az idei év első félévét 10 ezer euró profittal zárták.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet számol be arról, hogy három nagyváradi fiatal - egy bankigazgató, egy építési vállalkozó és egy fogász is - közös vállalkozásba kezdett, amely lényege, hogy az Erdélyi Szigethegység levegőjét palackozza és forgalmazza,

a jelek szerint pedig van kereslet a portékára.

Az Apuseni Mountains Research Co. névre keresztelt cég Biharfüred környékén hajnalban egy szippantással elektromos kompresszoros tartályba gyűjtik a levegőt, amelyet aztán Nagyváradon az aeroszolos készülékekhez hasonló maszkkal ellátott, tejszínes tubus méretű palackokba töltenek, írja a lap.

Illusztráció Forrás: Pénzes Gyöngyvér

A terméket saját honlapjuk mellett több étkezési szakember és fitneszklub is árulja, jelenleg kétfajta kiszerelésbe kapható. Az egyik 130 belégzésnek elegendő levegőt tartalmaz, míg a másik 160 belégzésre elég.

Az előbbi 14,99 dollár, az utóbbi pedig 16,99 dollár, azaz 4500-5000 forintnak megfelelő összeg.

A terméket egyébként nem csak tiszta levegő formájában forgalmazzák, hanem különböző illőolajos változat is beszerezhető belőlük. A cég tulajdonosai egyelőre csak honlapjuk révén kommunikálnak, amiből viszont kiderül, hogy.máris jelen vannak az Egyesült Arab Emírségekben, Indiában, Vietnámban, Thaiföldön, Sri Lankán és Indonéziában is.