Százmillió dollárt költ Mexikóban az Amazon

computers Horizontal
Az Amazon eredetileg Cadabra néven indult, azonban ez túlságosan hasonlított egy másik névre, a Cadaverre. Azután a Jeff Bezos a Relentless nevet választotta. Érdekesség, hogy a relentless.com a mai napig az Amazonra irányít át. A név természetesen az Amazonas angol megfelelője, ami a világ legbővizűbb folyója.
Vágólapra másolva!
Az Amazon bejelentette, hogy 100 millió dolláros beruházást hajt végre Mexikóban, aminek következtében új raktárakat nyit az országban. Ráadásul megnyílik az első szállítói központ is a mexikói főváros térségén kívül, így még gyorsabb lesz a termékek célba juttatása.
Vágólapra másolva!

Az Amazon 100 millió dolláros (kb. 30 milliárd forint) beruházás keretében két új központot nyit Mexikóban. Az egyiket Monterrey, a másikat pedig Guadalajara közelében. Emellett pedig egy kiegészítő épületet is építenek Mexikóváros közvetlen szomszédságában – írja a Reuters.

A vállalat közlése szerint 12 új szállítói központot is nyitnak Mexikóban, 27-re növelve az országos számot.

Az Amazon közleményben hangsúlyozta, az erős infrastrukturális hálózat megépítése lehetővé teszi, hogy közelebb kerüljenek az ügyfeleikhez, ráadásul gyorsabb szállításokra is képesek lesznek.

Mexikóban is tovább terjeszkedik az Amazon Forrás: AFP/Adrian Dennis

Monterrey és Guadalajara egyébként a két legnagyobb mexikói városi övezet Mexikóvárost követően. Az új létesítmények összesen 69 ezer négyzetméteren épülnek meg, és 1500 közvetlen és közvetett munkahelyet teremtenek – közölte az Amazon. A vállalat egyébként 2015-ben lépett be a mexikói piacra.

A helyi vezetés részéről Jalisco állam (ide tartozik Guadalajara) kormányzója üdvözölte a beruházást.

Enrique Alfaro kiemelte, az új raktár segítséget nyújt majd a helyi kis és közepes vállalkozásoknak is, hogy olcsóbban és gyorsabban szállítsák le a termékeiket.

Az Amazon emellett Brazíliában is igyekszik terjeszkedni. Az országban nemrég nyitotta meg a cég az ötödik ellátó központját 100 ezer négyzetméteren.