Gyopáros Alpár: A kormány célja az, hogy vonzóvá tegyék a falvakat

GYOPÁROS Alpár Ádám
Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos beszédet mond a Magyar falu program segítségével megújult óvodaudvar átadóünnepségén Osliban 2020. október 24-én.
Vágólapra másolva!
A Magyar falu programmal a kormány célja az, hogy vonzóvá tegyék a falvakat - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton Osliban, ahol több, a programból megvalósult fejlesztést is átadtak.
Vágólapra másolva!

Gyopáros Alpár kiemelte:

a Magyar falu programmal olyan életminőséget kínálnak a fiataloknak, ami helyben maradásra ösztönzi őket.

Hangsúlyozta, hogy a kormány folytatja a Magyar falu programot, továbbra is a korábbihoz hasonló intenzitással biztosít forrásokat a településeknek a helyi igényekhez illeszkedve.

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos beszédet mond a Magyar falu program segítségével megújult óvodaudvar átadóünnepségén Osliban 2020. október 24-én. Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A kormánybiztos Fodor József helyi polgármester munkáját méltatva úgy fogalmazott: Osliban harminc év településvezetői munka eredményei látszanak.

Fodor József már a tervezési szakasztól részt vett a Magyar falu programban, és tavaly óta 65 millió forint támogatást szerzett a Győr-Moson-Sopron megyei községnek.

Fodor József polgármester (j) beszédet mond, mellette Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos a Magyar falu program segítségével megújult óvodaudvar átadóünnepségén Osliban 2020. október 24-én. Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Ez megegyezik Osli éves működési költségvetésével - jegyezte meg Gyopáros Alpár, aki rámutatott: Osliban 2018-ban 856-an laktak, ez csaknem megegyezik a 2003. évi népszámlálási adatokkal. A népesség azonban 2020-ra - részben a faluban végrehajtott fejlesztéseknek, illetve a csoknak és a falusi csoknak is köszönhetően - 881-re emelkedett.

Fodor József polgármester elmondta:

a Magyar falu program pályázatainak segítségével újították meg Osliban az óvodaépületet és udvarát, új játszóeszközöket szereztek be, kialakítottak az intézmény mellett egy parkolót, az óvoda körül pedig járdát építettek.

Megújították a helyi Nagymező utca burkolatát, a nemrég felújított orvosi rendelő elé 11 férőhelyes térköves parkolót építettek, a temetőnek pedig három oldalról is megújították a kerítését - sorolta Fodor.

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos (b) és helyiek a Magyar falu program segítségével megújult óvodaudvar átadóünnepségén Osliban 2020. október 24-én. A Győr-Moson-Sopron megyei községben több, a programból megvalósult fejlesztést is átadtak. Megújították az óvodaépületet és udvarát, új játszóeszközöket szereztek be, kialakítottak az intézmény mellett egy parkolót, az óvoda körül pedig járdát építettek. Megújult a helyi Nagymező utca burkolata, a nemrég felújított orvosi rendelő elé 11 férőhelyes térköves parkolót építettek, a temetőnek pedig három oldalról is megújították a kerítését. Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A Magyar falu programból emellett orvosi eszközökre kétszer is sikeresen pályáztak,amivel a helyi gyermek- és felnőttháziorvosnak is jobb körülményeket tudnak biztosítani. A polgármester hozzátette: a program fejlesztései mellett

csapadékvíz-elvezetésre is több mint százmillió forintot nyert a település.

Fodor József örömét fejezte ki, hogy Osliban nincs üres ház, sok fiatal költözött be a településre, és a korábban 10-12 gyermekkel működő óvoda most 30 gyermekkel, telt házzal működik.