Izer Norbert: Mintegy 35 milliárd forintnyi adócsökkentés jöhet a SZÉP-kártyáknál jövőre

IZER Norbert
Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!
Fennmarad az adócsökkentés a Széchenyi Pihenő Kártyánál 2021. június 30-ig, ha a parlament megszavazza a javaslatot, így jövőre csak 15 százalékos közterhet kell fizetni a SZÉP-kártyára utalt összegek után - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.
Vágólapra másolva!

A Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára hangsúlyozta, a koronavírus-járványnak leginkább kitett turisztikai ágazatot számos intézkedéssel segítette eddig is a kormány, és a segítségnyújtás folytatódik. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a jövőre továbbélő adókönnyítéssel mindenki nyer.

- fogalmazott az államtitkár, aki szerint

2021-ben egymillió munkavállalónak nőhet a SZÉP-kártyára érkező juttatása.

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Izer, mint mondta:

a 2020. április 22-től 2020. december 31-ig tartó majd háromnegyed éves időszakban megfelezték a SZÉP-kártya adóterhét, ami április 21-én még 32,5 százalék volt, azóta már csak 15 százalék.

Míg az adó a felére csökken, addig a kedvezményes adókulccsal adható összeg csaknem megduplázódik - emelte ki az államtitkár.

- fejtette ki Izer Norbert, aki megjegyezte azt is , hogy a tavasszal felemelt összeghatárok jövő nyárig változatlanul tovább élhetnek.

A Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsátásra kerülő Széchenyi Pihenőkártyák (SZÉP-kártya), amelyek a Pénzjegynyomdában készültek (illusztráció). Forrás: MTI/Pénzjegynyomda

A rekreációs keretösszeg a koronavírus-válság időszakában 800 ezer forint, amelyből a SZÉP-kártya szálláshely alszámlájára 400 ezer forint, a vendéglátásra 265 ezer forint, szabadidős felhasználásra 135 ezer forint utalható.

- mondta Izer Norbert. Ha az idén tavasszal bevezetett két adóügyi könnyítés meghosszabbítását megszavazza az Országgyűlés, akkor jövőre 35 milliárd forinttal több maradhat a vállalkozásoknál.

- emelte ki az államtitkár. Az adóügyi könnyítés minden 2021. június 30-ig SZÉP-kártyára utalt összegre érvényes lesz, vagyis minden dolgozó megkaphatja jövőre a 800 ezer forintot, a munkáltatónak mindössze csak arra kell figyelnie, hogy az összeg legkésőbb június 30-ig megérkezzen az érintettek SZÉP-kártyájára - magyarázta az államtitkár.