Már a számlanyitás másnapján, digitális bankkártyát ad új ügyfeleinek egy magyar bank

gránit bank
Illusztráció
Vágólapra másolva!
A hazai bankok között elsőként, akár már a számlanyitás másnapján, plasztik nélküli, vásárlásra alkalmas digitális bankkártyát biztosít új ügyfeleinek a GRÁNIT Bank. A GRÁNIT Digital Kártyaszolgáltatás újdonsága abban áll, hogy az ügyfeleknek a számlanyitás után nem kell megvárniuk a fizikai bankkártyát ahhoz, hogy a mobiltelefonjukkal fizetni tudjanak.
Vágólapra másolva!

A bank innovációja révén a számlanyitás másnapján a mobiltelefonra költözik a kártya funkció, függetlenül attól, hogy a bankszámlát szelfi azonosítással, a VideóBankban vagy éppen fiókban nyitották meg. A virtuális kártya a fizikai kártya aktiválásáig, de maximum 60 napig használható.

Ezt követően a fizikai kártya a szokott módon digitalizálható mobilkészülékre.

A digitális bankkártya szinte azonnal rendelkezésre áll Forrás: Gránit Bank

A szolgáltatás a GRÁNIT Bank mobilbanki applikációjában érhető el és azonnal használható online vagy bolti vásárlásokra. Ehhez csak le kell tölteni és aktiválni kell a GRÁNIT eBank mobilbanki alkalmazást, és az ott digitálisan elérhető bankkártyát hozzáadni az iOS eszközökön használható Apple Wallethez vagy az Android eszközökre szabott GRÁNIT Pay érintés nélküli mobilfizetési funkcióhoz.

Így valósul meg a digitális modell a pénzintézetnél

A bank 2010-es alapításától kezdve digitális modellt valósít meg a lakossági üzletágban, amelynek keretében ügyfeleit fiókhálózat nélkül, elektronikus csatornákon szolgálja ki. Minden évben újabb és újabb innovatív digitális pénzforgalmi szolgáltatásokkal segíti, hogy lakossági ügyfelek mind szélesebb körben kényelmesen, akár otthonról, utazás, és fiókban való sorban állás nélkül intézhessék pénzügyeiket. 2020-ban-ben többek között digitális ügyfélfiókkal egészítette ki a babaváró kölcsön online igénylési folyamatát és a fizetési kérelem szolgáltatás, valamint a mobilapplikációban rögzíthető másodlagos azonosítók mellett a QR-kód alapú fizetéssel teljessé tette az AFR rendszer révén biztosítható innovatív szolgáltatásokat, továbbá elindította a teljes értékű számlanyitást szelfi azonosítással. 2019-ben a VideóBankon keresztüli értékpapírszámla-nyitás és állampapírvásárlás elindítása kapcsán elnyerte „Az év leginnovatívabb bankja" valamint „Az év prémium banki szolgáltatása" címet is a Mastercard Év Bankja versenyen. 2017. július óta, lehet videós azonosítással teljes körűen, azonnal élő bankszámlát nyitni, és elektronikusan szerződni.

„A GRÁNIT Digital Kártyaszolgáltatással és a Bank mobilbanki alkalmazásában elérhető szelfis, vagy Videóbanki számlanyitással teljes értékű bankszámlához és vásárlásra használható bankkártyához lehet jutni, kényelmesen, otthonról. Bízunk abban, hogy ez a komplex, innovatív digitális szolgáltatás népszerű lesz a biztonságos, egészséget védő és kényelmes pénzügyi megoldásokat kedvelők körében" – mondta Hegedüs Éva, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója.

A bank bevezetési akciójában az új szolgáltatás díjmentesen, egyszerűen és gyorsan igényelhető. Az online vásárláshoz szükséges kártyaszám, lejárat és biztonsági (CVV) kód a digitális kártyával együtt, hitelesítést követően érhető el.

Illusztráció Forrás: Gránit Bank

A GRÁNIT Digitális Kártyaszolgáltatás csak az első lépés a Bank digitális kártyaprojektjének keretében, amelyet a tervek szerint további fejlesztések követnek majd a Bank és digitális megoldásokat fejlesztő cége, a GB Solutions együttműködésében.