A mostani hét valószínűleg a harmadik negyedéves vállalati jelentési szezon legizgalmasabb néhány napja lesz, ahogy amerikai sztárcégek sokaságai teszik közzé az eredményeiket. Bőven lesz tehát mire figyelni a napokban.

Az amerikai részvénypiac erősen teljesített az elmúlt hetekben, ahogy a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon eredményei azt támasztották alá, hogy az amerikai cégek teljesítménye elkezdett talpra állni a koronavírus-járvány tavaszi hullámát követően.

A következő napok azonban további izgalmakat hozhatnak, ugyanis jól ismert sztárvállalatok teszi közzé eredményeiket a héten.

Ha pedig ezek a társaságok megerősítik a talpra állást, akkor ezzel még tovább erősíthetik az S&P 500 részvényindex teljesítményét – írja a 24/7 Wall St.

Kedden a Pfizer gyógyszergyártó számaira figyelhetnek a befektetők. A cég a várakozások szerint 12,33 milliárd dolláros bevétel mellett 0,71 dolláros egy részvényre eső profitról jelenthet. A vállalat papírja a múlt hét végén 38 dolláron forgott, de a befektetők emelkedésre számítanak. A célárfolyam konszenzusa ugyanis 41,33 dollár.

Sztárok sora jelent ezen a hétenForrás: AFP/Loic Venance

Az igazi izgalmak azonban majd szerdán jönnek. Ekkor ugyanis tőzsdenyitás előtt jelent a General Electric, amelytől az elemzők 0,04 dolláros egy részvényre eső veszteséget várnak, 18,72 milliárd dolláros bevétel mellett. A cég papírja az elmúlt időszakban 7-8 dollár körül forgott, miközben a konszenzusos célárfolyam 8,01 dollár.

Majd a szerdai tőzsdezárás után a Ford adhat újabb jelzést arra vonatkozóan, hogyan áll az amerikai autóipar helyzete. Az elemzők szerint 7,95 dolláros egy részvényre jutó nyereségről jelenthet a cég, míg a bevétel 3,53 milliárd dollár lehetett. A Fordtól az elemzők 7,96 dolláros részvényárfolyamot várnak, ami minimális elmozdulás volna a jelenlegi, 8 dollár körüli szintről.

Szintén a szerdai zárás után jelent majd a Pinterest. A képmegosztó közösségi média vállalattól 0,02 dolláros egy részvényre eső profitot várnak, 377,68 millió dolláros bevétel mellé. Itt azonban a következő időszakban érdekesen alakulhat a részvényárfolyam. A Pinterest ugyanis manapság 52 dollár körül forog, azonban a konszenzusos célárfolyam mindössze 39,60 dollár.

A kiskereskedelemből és a technológiai szektorból is kapnak friss számokat a befektetőkForrás: NurPhoto/Mairo Cinquetti/NurPhoto/Mairo Cinquetti

Csütörtökön aztán három fontos kiskereskedelmi vállalat jelent. Az egyik a Kraft Heinz, amely 0,62 dolláros egy részvényre eső profitot hozhatott össze, 6,31 milliárd dollár mellé. A másik a Shopify, amely 0,51 dolláros egy részvényre eső nyereség mellett 653,22 millió dolláros bevételt érhetett el.

Szintén ezen a napon jelent a Starbucks, amely a tőzsdezárás után 0,30 dolláros részvényenkénti profitról jelenthet 6,04 milliárd dolláros bevétellel párhuzamosan. A globális kávézólánc részvénye a napokban 90 dollár körül mozgott, míg a célárfolyam 85,84 dollár.

A fenti három cég azonban csak a nyitányát adhatja a csütörtöki forgatagnak. Ezen a napon jelent ugyanis a Twitter, amelytől 0,05 dolláros részvényenkénti profitot várnak 766,72 millió dolláros nyereség mellett. A közösség média cég részvénye 50 dollár körül forgott a napokban, de a konszenzusos célár 38,49 dollár.

Most kiderül, tovább hasított-e az AmazonForrás: AFP/David Becker

Ugyancsak csütörtökön teszi közzé friss számait a Facebook, amelytől az elemzők 1,89 dolláros egy részvényre jutó profitot és 19,73 milliárd dolláros bevételt várnak. A cég papírja 280 dollár körül mozog, az elemzők azonban 291,55 árfolyamot várnak a közösségi média óriás részvényétől.

Az Amazon még tovább fokozhatja a hangulatot csütörtökön: az e-kereskedelmi gigász 7,25 dolláros részvényenkénti profitot érhetett el, 92,48 milliárd dolláros bevétel mellett. Az Amazon egyébként az elmúlt időszak sikercége volt. A papírjával manapság 3160 dollár körül kereskednek – a konszenzusos célárfolyam pedig 3724,98 dollár.

Ha pedig mindez nem volna elég, szintén csütörtökön jelent a Google mögött álló Alphabet is. A technológiai óriástól 11,18 dolláros részvényenkénti profitot és 42,77 milliárd dolláros bevételt várnak. A társaság részvénye az elmúlt napokban 1600 dollár fölött mozgott, miközben a konszenzus szerinti célárfolyam 1758,61 dollár.

Az Exxon Mobil jelentéséből az amerikai olajipar állapotára is lehet majd következtetniForrás: Shutterstock

Végül a péntek sem marad sztárjelentés nélkül. Ekkor ugyanis közelebbi képet kaphatunk az amerikai olajipar állapotáról, amikor közzéteszi jelentését az Exxon Mobil. A társaság a várakozások szerint 0,21 dolláros részvényenkénti veszteségről jelent majd, a bevétele pedig 45,58 milliárd dollár lehetett. Mindazonáltal a következő időszakban akár emelkedhet is az Exxon papírja. Az elmúlt időszakban ugyanis 34 dollár körül forgott a részvény, de a konszenzusos célár 45,41 dollár.