A jelentési szezon legizgalmasabb hete kezdődik

Wall Street, tőzsde, stock exchange, USA, gazdaság
Traders work during the opening bell at the New York Stock Exchange (NYSE) on February 3, 2020 at Wall Street in New York City. - Wall Street stocks rose early Monday, bouncing after Friday's rout as markets monitored the coronavirus at the start of a week with key economic data and earnings reports. The Dow suffered the worst losses of the year on Friday as the death toll from the virus continued to climb and the ailment spread to additional countries. (Photo by Johannes EISELE / AFP)
Vágólapra másolva!
A mostani hét valószínűleg a harmadik negyedéves vállalati jelentési szezon legizgalmasabb néhány napja lesz, ahogy amerikai sztárcégek sokaságai teszik közzé az eredményeiket. Bőven lesz tehát mire figyelni a napokban.
Vágólapra másolva!

Az amerikai részvénypiac erősen teljesített az elmúlt hetekben, ahogy a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezon eredményei azt támasztották alá, hogy az amerikai cégek teljesítménye elkezdett talpra állni a koronavírus-járvány tavaszi hullámát követően.

A következő napok azonban további izgalmakat hozhatnak, ugyanis jól ismert sztárvállalatok teszi közzé eredményeiket a héten.

Ha pedig ezek a társaságok megerősítik a talpra állást, akkor ezzel még tovább erősíthetik az S&P 500 részvényindex teljesítményét – írja a 24/7 Wall St.

Kedden a Pfizer gyógyszergyártó számaira figyelhetnek a befektetők. A cég a várakozások szerint 12,33 milliárd dolláros bevétel mellett 0,71 dolláros egy részvényre eső profitról jelenthet. A vállalat papírja a múlt hét végén 38 dolláron forgott, de a befektetők emelkedésre számítanak. A célárfolyam konszenzusa ugyanis 41,33 dollár.

Sztárok sora jelent ezen a héten Forrás: AFP/Loic Venance

Az igazi izgalmak azonban majd szerdán jönnek. Ekkor ugyanis tőzsdenyitás előtt jelent a General Electric, amelytől az elemzők 0,04 dolláros egy részvényre eső veszteséget várnak, 18,72 milliárd dolláros bevétel mellett. A cég papírja az elmúlt időszakban 7-8 dollár körül forgott, miközben a konszenzusos célárfolyam 8,01 dollár.

Majd a szerdai tőzsdezárás után a Ford adhat újabb jelzést arra vonatkozóan, hogyan áll az amerikai autóipar helyzete.

Az elemzők szerint 7,95 dolláros egy részvényre jutó nyereségről jelenthet a cég, míg a bevétel 3,53 milliárd dollár lehetett. A Fordtól az elemzők 7,96 dolláros részvényárfolyamot várnak, ami minimális elmozdulás volna a jelenlegi, 8 dollár körüli szintről.

Szintén a szerdai zárás után jelent majd a Pinterest. A képmegosztó közösségi média vállalattól 0,02 dolláros egy részvényre eső profitot várnak, 377,68 millió dolláros bevétel mellé. Itt azonban a következő időszakban érdekesen alakulhat a részvényárfolyam. A Pinterest ugyanis manapság 52 dollár körül forog, azonban a konszenzusos célárfolyam mindössze 39,60 dollár.

A kiskereskedelemből és a technológiai szektorból is kapnak friss számokat a befektetők Forrás: NurPhoto/Mairo Cinquetti/NurPhoto/Mairo Cinquetti

Csütörtökön aztán három fontos kiskereskedelmi vállalat jelent. Az egyik a Kraft Heinz, amely 0,62 dolláros egy részvényre eső profitot hozhatott össze, 6,31 milliárd dollár mellé. A másik a Shopify, amely 0,51 dolláros egy részvényre eső nyereség mellett 653,22 millió dolláros bevételt érhetett el.

Szintén ezen a napon jelent a Starbucks, amely a tőzsdezárás után 0,30 dolláros részvényenkénti profitról jelenthet 6,04 milliárd dolláros bevétellel párhuzamosan.

A globális kávézólánc részvénye a napokban 90 dollár körül mozgott, míg a célárfolyam 85,84 dollár.

A fenti három cég azonban csak a nyitányát adhatja a csütörtöki forgatagnak. Ezen a napon jelent ugyanis a Twitter, amelytől 0,05 dolláros részvényenkénti profitot várnak 766,72 millió dolláros nyereség mellett. A közösség média cég részvénye 50 dollár körül forgott a napokban, de a konszenzusos célár 38,49 dollár.

Most kiderül, tovább hasított-e az Amazon Forrás: AFP/David Becker

Ugyancsak csütörtökön teszi közzé friss számait a Facebook, amelytől az elemzők 1,89 dolláros egy részvényre jutó profitot és 19,73 milliárd dolláros bevételt várnak. A cég papírja 280 dollár körül mozog, az elemzők azonban 291,55 árfolyamot várnak a közösségi média óriás részvényétől.

Az Amazon még tovább fokozhatja a hangulatot csütörtökön: az e-kereskedelmi gigász 7,25 dolláros részvényenkénti profitot érhetett el, 92,48 milliárd dolláros bevétel mellett.

Az Amazon egyébként az elmúlt időszak sikercége volt. A papírjával manapság 3160 dollár körül kereskednek – a konszenzusos célárfolyam pedig 3724,98 dollár.

Ha pedig mindez nem volna elég, szintén csütörtökön jelent a Google mögött álló Alphabet is. A technológiai óriástól 11,18 dolláros részvényenkénti profitot és 42,77 milliárd dolláros bevételt várnak. A társaság részvénye az elmúlt napokban 1600 dollár fölött mozgott, miközben a konszenzus szerinti célárfolyam 1758,61 dollár.

Az Exxon Mobil jelentéséből az amerikai olajipar állapotára is lehet majd következtetni Forrás: Shutterstock

Végül a péntek sem marad sztárjelentés nélkül.

Ekkor ugyanis közelebbi képet kaphatunk az amerikai olajipar állapotáról, amikor közzéteszi jelentését az Exxon Mobil.

A társaság a várakozások szerint 0,21 dolláros részvényenkénti veszteségről jelent majd, a bevétele pedig 45,58 milliárd dollár lehetett. Mindazonáltal a következő időszakban akár emelkedhet is az Exxon papírja. Az elmúlt időszakban ugyanis 34 dollár körül forgott a részvény, de a konszenzusos célár 45,41 dollár.