Erős lesz az idei karácsonyi szezon is: 100 ezer új dolgozót vár az e-kereskedelem óriása

New York, Amazon bolt
Amazon opens a new store where everything for sale is rated 4 stars and above, is a top seller, or is new and trending on Amazon.com in SoHo neighborhood of New York on September 27, 2018. / AFP PHOTO / Jim WATSON
Vágólapra másolva!
Újabb dolgozókat venne föl az ünnepi szezonra az Amazon. A vállalat idén már többször növelte az állományát, azonban most ismét 100 ezer új embert alkalmazna a cég.
Vágólapra másolva!

Ismét növelné a dolgozói állományát az Amazon, ahogy az e-kereskedelmi óriás folyamatosan készül az ünnepi időszakra.

A vállalat idén eddig már több mint 175 ezer ember vett föl, hogy kiszolgálhassa a megnövekedett vásárlói igényeket.

A koronavírus-járvány miatt ugyanis ebben az évben jelentősen megugrott az online kereskedelem megoldásai iránti igény.

Most azonban a vállalat egy blogposztban jelentette be, hogy az ünnepi időszakra még több emberre volna szüksége – írja a 24/7 Wall St.

A bejegyzés szerint a társaság 100 ezer dolgozót keres a következő időszakra.

Az Amazon részvényárfolyamának idei alakulása Forrás: Investing.com

Bár ez elmarad a tavaly meghirdetett 200 ezer szezonális álláshelytől, azonban az idén eddig fölvett emberek mellett a 100 ezer új dolgozó most elég lesz a cégnek. A cég emellett közölte, hogy nagyjából 35 ezer dolgozóját léptette elő az elmúlt időszakban.

Az Amazon egyébként a tőzsdén is szárnyalt ebben az évben, ahogy az e-kereskedelem megerősödött, részben a koronavírus-járványnak köszönhetően.

A cég papírja idén eddig 73 százalékos pluszban van, és az elmúlt 52 hét teljesítményét vizsgálva 82 százalékos emelkedést produkált a vállalat részvénye.