Idén sem maradnak el a félmilliós telefonokat pozdorjává törő videók

iPhone 12 Pro Apple launches new iPhone sales in Russia new iphone smartphone gadget iphone sales
MOSCOW, RUSSIA - OCTOBER 23, 2020: A customer holds new smartphones at a re:Store shop in Petrovka Street, where iPhone 12 and iPhone 12 Pro have gone on sale. Alexander Shcherbak/TASS (Photo by Alexander Shcherbak\TASS via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Minden évben, így most is elárasztották az internetet azok a videók, amelyekben különböző magasságokból dobják a földre a legújabb iPhone készülékeket, de emellett érmékkel, csavarhúzókkal, sőt néhány esetben fúróval próbálják a lehető legnagyobb kárt okozni a méregdrága telefonokban.
Vágólapra másolva!

Október 23-án dobták piacra az Apple által gyártott iPhone készülékek legújabb változatait és a youtubereknek nem ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy darabokra törjék a vadonatúj telefonokat különböző módszerekkel. A legnépszerűbb idén is a különböző magasságokból történő leejtés, amelyet - úgy tűnik - az iPhone 12 sokkal jobban bír, mint a tavalyi változat.

Emellett szintén fontos a vásárlóknak, hogy a kijelző és a készülék hátulja ne karcolódjon, ráadásul ez a legtöbb telefon esetében egy visszatérő probléma, amit továbbra sem sikerült kijavítani.

Az olvasókban felmerülhet a kérdés, hogy miért éri meg tönkretenni egy közel félmillió forintos telefont. Ennek magyarázata lehet, hogy a videómegosztó oldal a megtekintések után fizet a tartalomgyártóknak, az iPhone töréstesztek pedig egy nagyon felkapott kategóriának számítanak a legújabb modell megjelenése után. Így sok esetben a "befektetés" többszörösét keresik meg a videók készítői.

Szintén gyakori, hogy különböző védőtokokat és fóliákat gyártó vállalatok szponzorként szállnak be a videó készítője mellé, így pedig gyakran nem csak a megtekintések után, hanem a támogatott tartalom révén is pénzhez jut a készítő.

A videókészítőknek folyamatosan új és kreatív megoldással kell elrukkolniuk.

Tavaly például leturmixozták, pisztollyal lőtték, lávával öntötték le és kalapáccsal verték szét az iPhone 11-es készülékeket. Idén egyelőre főleg a klasszikus töréstesztek találhatóak meg a YouTube felületén, de már most is láthtató néhány igazán meghökkentő videó.