A felsőoktatási hallgatók körében rendkívül népszerű félmillió forintos, kamatmentes Diákhitel Plusz mellett, a Kormány döntése alapján a napokban elérhetővé vált a struktúraváltó felnőttképzésekben részvevők számára is a kamatmentes Diákhitel Plusz maximum 1,2 millió forint erejéig. A koronavírus-járvány munkaerőpiaci hatásait enyhíteni hivatott új, rendkívül kedvező hitellehetőséggel pár nap alatt több százan éltek - tájékoztatott közleményben Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója.

Október közepén megkezdődtek a beiratkozások a Kormány által támogatott struktúraváltó informatikai felnőttképzésekre, melyek mellé maximum 1,2 millió forintos összegben igényelhető a kamatmentes Diákhitel Plusz.

Hasonlóan a felsőoktatási Diákhitel Pluszhoz, ez a lehetőség is rendkívül népszerű a jogosultak körében, hiszen

kevesebb mint egy hét alatt több száz igénylés érkezett a Diákhitel Központhoz - tájékoztatott Magyar Péter vezérigazgató.

A Diákhitel Pluszt struktúraváltó felnőttképzés esetén 18. évüket betöltött, de 55 évnél nem idősebb résztvevők vehetik igénybe. Az új terméket igénylők is jogosultak a diákhiteleknél 2018-tól bevezetett családtámogatásra, mely alapján a második gyermek megszületése esetén az édesanya diákhitelének a fele, míg a harmadik gyermek megszületése esetén a teljes diákhitel-tartozás elengedésre kerül.

IllusztrációForrás: MTI/Róka László

A Diákhitel Központ a kormány döntése alapján, a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági nehézségek és a munkaerőpiaci turbulencia hatásait enyhítendő, május 1-től tette elérhetővé a felsőoktatási hallgatók számára a maximum félmillió forintos, teljesen kamatmentes Diákhitel Pluszt. A már eddig is elérhető hallgatói hitelek mellett bevezetett új segítség pár hónap alatt rendkívül népszerűvé vált a diákok között, októberig több mint 25.000 hallgató igényelte, és jelenleg is napi 80-100 igénylés érkezik a Diákhitel Központhoz - mondta Magyar Péter vezérigazgató.

A felsőoktatási és felnőttképzési Diákhitel Plusz bevezetése alkalmas és hatékony eszköz arra, hogy a koronavírus-járvány idején rendkívüli segítséget kapjanak a felsőoktatásban tanulók és azok, akik átképzéssel, struktúraváltó felnőttképzéssel kívánják bővíteni ismereteiket, képességeiket.

Magyar Péter emlékeztetett továbbá arra, hogy a kormány döntése alapján 2021 áprilisától a Diákhitel Központ kilép a szak- és felnőttképzés területére, és ezzel mintegy 150-200 ezer, 18 és 55 év közötti honfitársunk számára válik elérhetővé a hallgató hitelekhez hasonló, rendkívül kedvező feltételekkel igényelhető szabad és kötött felhasználású képzési hitel.