Sokat kell keresni ahhoz, hogy valaki dolgozhasson a földi paradicsom országában

offshore
A Kajmán-szigetek nem csak nyaralóhelyként, hanem adóparadicsomként is rendkívül népszerűek
Vágólapra másolva!
A digitális nomádok mostantól akár két évig is dolgozhatnak a Kajmán-szigetekről, amennyiben fizetésük eléri a minimum évi 100.000 amerikai dollárt.
Vágólapra másolva!

Fehér homokos tengerpart, kellemes langyos víz, gyönyörű naplemente, koktélok, finom vacsorák, vírusmentes környezet. Ki ne szeretne ilyen körülmények között dolgozni?

Az október végén indított Digitális Állampolgársági program célja az, hogy a szigetre vonzza a magas jövedelmű látogatókat. A program arra ösztönzi a távmunkában foglalkoztatottakat, hogy pakolják be laptopjukat, fürdőnadrágjukat és útlevelüket és költözzenek akár két évre a karib-tengeri országba.

A Kajmán-szigetek nem csak nyaralóhelyként, hanem adóparadicsomként is rendkívül népszerűek. Forrás: Visit Cayman Islands

Az új program keretében a munkavállalók akkor kérvényezhetik a Globális Állampolgársági Bizonyítványt, ha a Kajmán-szigeteken kívüli jogalanytól

legalább évi 100 ezer USA dolláros fizetést kapnak

(ez havi szinten kb 2 millió hatszázezer forintnak felel meg).

Párok esetében ez 150 ezer dollár gyermekkel is rendelkezők esetében pedig 180 ezer dollár.

A brit tengerentúli területnek számító Kajmán-szigetek egyike azon kevés helynek ma a világon, ahová a koronavírus-járvány nem gyűrűzött be. Jelenleg ez az egyetlen törvényes módja, hogy valaki a térségbe egyáltalán bejusson, mivel azt még nem nyitották meg a turisták előtt.

A távmunka néha lehet nagyon kellemes is - illusztráció. Forrás: manuel ramirez/Pixabay

A járvány kapcsán előtérbe kerülő tendencia, hogy egyre több biztonságos ország ajánlkozik távmunka helyszínéül, azoknak, akiknek lehetőségük van rá. Így ezek az országok gazdaságilag jól járnak. Az ott élők fizetésüket egy másik országból kapják, nem terhelik az ország munkaerő piacát, viszont országon belül költik azt el, így pótolva a turizmusból kiesett bevételeket.

A Karib-tenger több országa is megnyitotta a lehetőséget külföldi munkavállalók előtt, hogy hosszabb időt tölthessenek el a szigeten, onnan végezve távmunkájukat. Így tett Barbados, Anguilla, Bermuda és most a Kajmán-szigetek.

Európában eddig két ország hirdette meg a digitális nomád vízumot, Grúzia és Észtország. Ezek a kezdeményezések előmozdítják a világ több országában is jelen lévő digitális nomádok helyzetének jogi rendezését.