A bitcoin lehet az új arany, és ennek generációs okai vannak

bitcoin, bitcoin függőség
Vágólapra másolva!
A bitcoin árfolyama akár kétszerese vagy háromszorosa is lehet a jelenlegi szintnek, ahogy a fiatalok egyre jobban megkedvelik a kriptovalutákat. Az Y generáció tagjai számára ugyanis a bitcoin kezd vonzóbb lenni, mint az arany, ami komoly generációs váltást hozhat a menedékeszköznek számító befektetési eszközök körében.
Vágólapra másolva!

A bitcoin egyre inkább egyfajta digitális aranyként kezd el viselkedni, különösen a fiatalok körében, akik jobban kedvelik a kriptovalutát, mint a nemesfémeket – mondják a JPMorgan befektetési bank elemzői.

Ha pedig a jelenlegi trend folytatódik, akkor a bitcoin árfolyama kétszerese vagy háromszorosa is lehet a jelenlegi szintnek.

A helyzet különös iróniája, hogy a bitcoin 2017-es nagy felfutása idején épp a JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon nevezte „csalásnak" és „ostobaságnak" a kriptovalutát – írja az Asia Times.

A bitcoin/dollár árfolyam idei alakulása Forrás: Investing.com

Mára azonban az olyan korábbi szkeptikus vállalatok is elkezdtek beállni a kriptovaluták mögé, mint a PayPal.

Ráadásul jelenleg sok olyan befektető van, aki arra számít, hogy

a klasszikus devizák leértékelődhetnek a következő időszakban, melyekkel szemben a bitcoin értékálló lehet.

A JPMorgan kutatói kiemelték, egyértelmű generációs különbség látszik a kriptovaluták megítélésében. Míg a fiatalok számára a bitcoin egyre vonzóbb „alternatív fizetőeszköz", addig az idősebbek az aranyat preferálják.

Az arany unciánkénti árfolyamának idei változása Forrás: Investing.com

A generációs váltást jól illusztrálja, hogy miután az egyik jól ismert befektető, Peter Schiff – aki az arany régi nagy pártolója és a bitcoin nagy kritikusa – egy Twitter-bejegyzésében nemrég közölte, most érdemes bitcoint eladni és aranyat venni, éles választ kapott egy fiatalabb kommentelőtől. Utóbbi így válaszolt:

Egyelőre még nem világos, hogy a bitcoin valóban képes lesz-e megdönteni az arany pozícióját. Azonban ha a kriptovaluták (és a hozzájuk kapcsolódó infrastruktúrák) még inkább elterjednek, és a nagyvállalatok és elkezdenek lecsapni rájuk, akkor – kiegészülve a generációs váltással – izgalmas időszak jöhet a menedékeszközök (és a menekültdevizák) piacán.