Veszélyes lehet a Lidl egyik sajtja

Lidl
A LIDL sign is seen in Munich. Lidl Stiftung & Co. KG formerly Schwarz Unternehmenstreuhand KG, is a German global discount supermarket chain, based in Neckarsulm, Germany, that operates over 10,000 stores across Europe and the United States. (Photo by Alexander Pohl/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Lidl Magyarország Bt. értesítette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih), hogy kivonja a forgalomból, valamint visszahívja a fogyasztóktól a „Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajt, ~100g" termék egyik tételét.
Vágólapra másolva!

Az intézkedés oka, hogy a termékben toxintermelő E. coli baktérium található, amely elszaporodása esetén, főként az érzékeny fogyasztói csoportok (csecsemők, kisgyermekek, idősek és legyengült immunrendszerű személyek) esetében

hasmenéses megbetegedést okozhat.

Az érintett termék azonosító adatai:

Megnevezése: Milbona Selection Brie de Nangis francia lágy sajt, ~100g
Tételazonosító: 402
Minőségmegőrzési idő: 31.10.2020
Gyártó: Jermi Käsewerk GmbH
Üzemazonosító: DE BW 331 EG

Ellenőrizze a termék azonosító adatait, ha vett belőle Forrás: Nébih

A visszahívás csak a fenti azonosító adatokkal ellátott termékeket érinti, és kizárólag azokat az üzleteket, amelyekben ez a termék tétel forgalomba került.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a megvásárolt, fenti azonosítóval megegyező sajtot ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza bármely Lidl üzletbe, ahol a vételárat – a vásárlást igazoló nyugta hiányában is – visszatérítik.

A Lidl közleménye és az érintett üzletek listája megtekinthető a cég honlapján.

A gyártó elnézést kér az okozott kellemetlenségért.