Így szüretelnek Magyarország egyik legkedveltebb borvidékén - galéria

Szüret a villányi borvidéken
Villány, 2020. október 29. Leszüretelt cabernet sauvignon szőlő a Szende Pincészet ültetvényén a villányi borvidéken 2020. október 29-én. MTI/Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
Villányban a gazdák egy része már augusztus utolsó napjaiban megkezdte a terület jellegzetes kékszőlőfajtáinak szüretelését, amely még mindig folytatódik, bár a szüret már a végéhez közeledik. Az Origo bemutatja a legszebb képeket a villányi borvidékről és a szürei munkákról.
Vágólapra másolva!

A szüret végéhez közelednek a gazdák Villányban, amely az ország egyik legnevesebb borvidékének számít. Villány jellegzetessége a kékoportó, amelyet mintegy 330 hektáron termesztenek, ebből a kedvező időjárásnak köszönhetően a szakértők szerint jó bor várható idén.

A szőlőtermő területen hektáronként 6-9 tonna közötti átlagtermést produkáló szőlőfajtából akár nyolc-kilenc tonnát is betakaríthatnak majd tízezer négyzetméterenként.

Az alábbi képre kattintva galériában tekintheti meg a szüret utolsó napjait.

Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi
Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi
Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi
Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi
Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi
Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi
Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi
Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi
Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi borvidéken
Szüret a villányi
Szüret a villányi borvidéken