Villányban a gazdák egy része már augusztus utolsó napjaiban megkezdte a terület jellegzetes kékszőlőfajtáinak szüretelését, amely még mindig folytatódik, bár a szüret már a végéhez közeledik. Az Origo bemutatja a legszebb képeket a villányi borvidékről és a szürei munkákról.

A szüret végéhez közelednek a gazdák Villányban, amely az ország egyik legnevesebb borvidékének számít. Villány jellegzetessége a kékoportó, amelyet mintegy 330 hektáron termesztenek, ebből a kedvező időjárásnak köszönhetően a szakértők szerint jó bor várható idén. A szőlőtermő területen hektáronként 6-9 tonna közötti átlagtermést produkáló szőlőfajtából akár nyolc-kilenc tonnát is betakaríthatnak majd tízezer négyzetméterenként.

Az alábbi képre kattintva galériában tekintheti meg a szüret utolsó napjait.

A képre kattintva galéria nyílikForrás: MTI/Sóki Tamás