Több mint 8 milliárd forintos, több száz munkahelyet teremtő beruházást jelentettek be

SZIJJÁRTÓ Péter
Kunsziget, 2020. október 30. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Sick Kft. beruházástámogatói okiratának átadásán Kunszigeten 2020. október 30-án. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A kormány 1,6 milliárd forinttal támogatja a Sick Kft. 8,2 milliárd forintos beruházását - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Kunszigeten.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter kiemelte: a beruházás 266 új munkahelyet teremt. Hozzátette: a magyar gazdaság és a Magyarországon működő vállalatok jól élnek a koronavírus-járvány hatására kialakult új világgazdasági korszak adta lehetőségekkel.

Magyarország a gazdasági kapacitások újraelosztásáért vívott globális verseny nyertesei közé fog tartozni - emelte ki.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Sick Kft. beruházástámogatói okiratának átadásán Kunszigeten Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Ezt szolgálják Magyarországon az alacsony adók, a politikai stabilitás, az infrastruktúra fejlettsége, és az energiaköltségek féken tartása, valamint az, hogy Magyarország legalább két évvel előbbre jár az Európai Unió átlagánál a digitalizáció folyamatát tekintve - mondta a miniszter.

A Sick Kft. kunszigeti üzeme a beruházástámogatói okirat átadásának napján Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A külgazdasági és külügyminiszter beszélt arról, hogy a Sick Kft. megrendelésének negyedeit adó autóipar új korszakba lép át, a negyedik ipari forradalom korát a digitalizáció, az automatizálás és a mesterséges intelligencia határozza meg.

- emelte ki.

A német tulajdonú vállalatcsoport a világ kilenc országában rendelkezik gyártóegységgel. Szijjártó Péter elmondása szerint ma 6000 német tulajdonosi háttérrel rendelkező vállalat 300 ezer magyar embernek ad munkát, és a német beruházói közösség hozta Magyarországra a külföldi beruházások negyedét.

Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője a rendezvényen a térség meghatározó vállalataként jellemezte a Sick Kft.-t.

Azt mondta: a társaság - amely a beruházással új dimenzióba emelkedik - nagymértékben hozzájárul a térség fejlesztéséhez és a település élhetőségéhez.

Elektromos alkatrészeket szerelnek össze dolgozók a Sick Kft. kunszigeti üzemében a beruházástámogatói okirat átadásának napján, 2020. október 30-án Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Vidó Imre, a Sick Kft. ügyvezető igazgatója közölte: az átfogó fejlesztési és telephelybővítési programjuk a legnagyobb beruházás az 1995-ben alapított kunszigeti társaság életében.

Elmondta:

2022 december végéig megduplázzák kapacitásukat, ennek érdekében telket vásároltak, a 9000 négyzetméteres gyártóterületüket 8000 négyzetméterrel növelik, két új épületet felhúzva.

A beruházás több magas képzettséget igénylő mérnöki munkahelyet teremt - tette hozzá.

A cég elektronikusan leadott beszámolója szerint 2019-ben 589 dolgozót foglalkoztattak. A társaság árbevétele tavaly 31,5 milliárd forint fölött alakult, adózás előtti eredményük meghaladta a kétmilliárd forintot.