Az indiai SpiceJet légitársaság hidroplánokkal tornázná fel a világjárvány miatt megcsappant forgalmát.

A járvány miatt a légitársaságoknak újfajta bevételi források után kell nézniük. Így bővítették portfóliójukat teherszállítással és hidroplános repülésekkel is. A hidroplán lehetővé teszi olyan helyek elérését is, amelyek nagyobb repülőgépek számára nem lennének hozzáférhetők. Ezen kívül a hidroplánok nem igényelnek tipikus infrastruktúrát, mint kifutópálya és reptér.

Illusztráció.Forrás: AFP/Raveendran

Most India legnagyobb regionális légitársasága 18 hidroplán útvonalra kapott jóváhagyást. A 30 perces járatokra körülbelül 15,4 fontba kerül egy egyirányú jegy.

Az első járattal, ami Ahmedabadból Kevadiába tart, a tervek szerint az indiai miniszterelnök, Narendra Modi is repülni fog. Itt található ugyanis a világ legmagasabb szobra (182 méter), ami a 185 éve született Vallabhbhai Patel-nek, az ország első belügyminiszterének állít emléket.

Ezt a szobrot az egység szobrának is nevezik.

Vallabhbhai Patel szobra, aki India első belügyminisztere volt. A szobor kétszer olyan magas, mint az amerikai Szabadság-szobor.Forrás: AFP/Sam Panthaky

A SpiceJet elnöke szerint a hidroplános repülőutak hozzájárulnak a regionális kapcsolatok erősítéséhez és a gazdaság erősítéséhez, mely az indiai szövetségi kormány prioritásai közé tartozik.