Eladó a McDonald’s alapítójának egykori birtoka a híres hamburger-házzal

Ray Kroc
A plaque to Ray Kroc, the founder of McDonald's, hangs in one of the chain fast food restaurants locations 20 January 2004 in Washington, DC. A gift in excess of 1.5 billion dollars was given to the Salvation Army from the estate of the late Joan Kroc, widow of Ray Kroc. (Brendan Smialowski/Getty Images/AFP) -FOR NEWSPAPERS AND TV USE ONLY- *** Local Caption ***
Vágólapra másolva!
A lenyűgöző 554 hektáros ingatlan, amely egykor a McDonald's alapítója, Ray Kroc tulajdonában volt, 29 millió dollárért (9,1 milliárd forintért) találhat új gazdára.
Vágólapra másolva!

Kaliforniában piacra került egy lenyűgöző tanya, amely egykor a McDonald's alapítója, Ray Kroc tulajdonában volt.

Az ingatlan a nyugodt Santa Ynez-völgyben található, 554 hektáron terül el,

a rajta lévő házat pedig a formája alapján "hamburgernek" nevezik.

Kroc és akkori felesége, Jane Kroc, John Wayne volt titkára, 600 ezer dollárért vásárolták meg az ingatlant 1965-ben, nem sokkal azután, hogy a cég elindult és Kroc szinte egyik napról a másikra milliomos lett.

null

null

Kroc évekig formálta a festői telket kutatóintézetté és nyaralóhellyé saját maga és a vállalat vezetői számára. A McDonald's logójára hasonlító aranyíveket használtak az ingatlan bejáratának keretezésére. Bár ezt azóta eltávolították, számos eredeti építészeti momentum még mindig a helyén maradt.

Gerald Kessler, a Nature's Plus vitaminok egészségügyi mogulja 1990-ben vásárolta meg a birtokot, és átnevezte a Circle K Ranch-nak.

Az ingatlan legimpozánsabb tulajdonsága egy 17 ezer négyzetméteres ház, amelyet az 1960-as évek végén építettek,

kereskedelmi működésre alkalmas konyhával, 100 ember befogadására elegendő helyet kínáló étkezővel. Ezt egy 3000 négyzetméteres terem és egy 5200 négyzetméteres konferenciaterem egészíti ki.

It comes complete with a commercial kitchen, a dining room with enough space to sit 100 people, 3,000-square-foot great room and a 5,200-square-foot conference hall.

A házban 20 hálószoba kapott helyet, az ingatlan összességében 100 vendéget tud fogadni.

Kroc 1968-ban elvált Jane Kroc-tól. Ezután 1969-ben feleségül vette Joan Krocot, a McDonald's franchise-tulajdonosának volt feleségét.

A házaspár ezután a hetvenes évek elején felépítette a stílusos körházat - a „Kerek Ház" nevű ingatlant.

A ház tetején, a hely egyéb építményeitől távol, 360 fokos kilátás nyílik a környező völgyre.

A remnant of Kroc is still visible on the property today: a small, metal set of golden arches on a signpost on the long drive into the ranch

A tanyán egyébként négy családi ház, két emeletes ház, tornaterem, medence, helikopter-leszálló, két teniszpálya és egy koronglövész-pálya is található. Emellett vannak istállók, karámok, és több túraútvonal is.

Kroc 1984-es halálát követően Joan Kroc, az adományozó özvegy megpróbálta az ingatlant daganatos betegségben szenvedő gyermekek táborává alakítani, de a helyi hatóságok elutasították a tervet. Később 14 millió dollárért árulta az 1989-ben az ingatlant, és a bevételt jótékonysági célokra ajánlotta fel.

A tanyát 1990-ben Gerald Kessler, a Nature's Plus vitaminok egészségügyi mogulja vásárolta meg. 2015-ben bekövetkezett halálát követően özvegye, Meadow Williams, valamint gyermekei és unokái a bíróságon harcolták ki a tulajdon feletti rendelkezési jogot.

A Happy Valley területén található tanya egykor szarvasmarha-tenyésztésről volt híres. Most azonban a környék odavonzza az ország leggazdagabb embereit.

Az ingatlan körülbelül 26 kilométerre található Michael Jackson híres Neverland birtokától.

Forrás: Dailymail.co.uk