Lophattak a Robin Hoodtól

mobil, veszély, okostelefon, hacker, vírus
A vírusok a mobilokat is fenyegetik.
Vágólapra másolva!
A gyanú szerint akár 10 ezer felhasználói fiók teljes hozzáférést biztosító adatai kerülhettek be az internet sötét bugyraiba, a dark webre, azaz a megszokott keresőmotorok illetve biztonsági megoldások által figyelmen kívül hagyott, nem monitorozott online terekbe, számol be arról a Bloomberg.
Vágólapra másolva!

A Robin Hood egy népszerű, több millió felhasználót vonzó digitális, online bróker-alkalmazás, mely az ügyfelek számára különösen kedvező szolgáltatási csomagjaival vált ismertté. Rengeteg fiatal felhasználója van, közülük sokuknak a Robin Hood alkalmazása jelenti az első alkalmat, amikor közvetlenül ismerkedhetnek illetve találkozhatnak a befektetések világával.

Több mint 10 ezer Robinhood-fiókhoz való hozzáférést kínáltak a héten eladásra internetes bűnözők a dark weben

- írja most a hírportál egy szakértői elemzérsre hivatkozva. Az ugyanakkor nem egyértelmű, a rosszindulatú ismeretlenek hogyan jutottak az érzékeny adatok birtokába.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A szakértői kommentárból kiderült az is, hogy a Robin Hood különösen népszerű az internetes bűnözők körében, vélhetően azért, mert úgy vélik, a rosszindulatú hackerek könnyebben boldogulnak ezzel a digitális megoldással, mintha mondjuk egy nagy amerikai pénzintézetet támadnának közvetlenül.

A korábbi jelentések szerint, legalább 2000 hozzáférés valóban veszélybe került, az adatlopást a cég is elismerte.

A vállalatnál ugyanakkor azt mondják, nem pusztán a Robin Hood van kitéve ilyen támadásoknak a pénzügyek digitális világában.

Valamint hangsúlyozták, hogy számos intézkedést hoztak ügyfeleik védelme érdekében, és az első gyanús jelre azonnal zárolják az adott fiókot. Emellett a cég azt ajánlja, az ügyfelek használják a többlépcsős hitelesítési rendszereket adataik és digitális személyazonosságuk védelme érdekében.