Megérkezik Európába a Tesla kihívója

Nio, Kína, elektromos autó
--FILE--Visitors look at a NextEV Nio EVE Concept car on display during an automobile exhibition in Hangzhou city, east China's Zhejiang province, 10 November 2017. The highly anticipated Chinese car brand NIO revealed the price for its first mass production electric SUV in Beijing on Sunday (17 December 2017). At just over 400,000 yuan ($60,501.5), about half the cost of a Tesla, the ES8 is pretty competitive and packed with technology. NIO also rolled out its first in-car artificial intelligence system called Nomi, and its charging system called NIO Power, which also includes battery swap technology and mobile charging services. Backed by China's top tech companies such as JD.com and Xiaomi, NIO is often referred to as the Chinese version of Tesla. "China's auto industry is the world's largest. We have the market, we have the talent, and we have strong capabilities in automaking. Chinese car brands should be more confident about elevating their brands and offering competitive products to the world," said Li Bin, founder and chairman of NIO.
Vágólapra másolva!
Hamarosan Európát is célba veheti a Tesla egyik konkurensének számító kínai elektromosautó-gyártó vállalat, a NIO.
Vágólapra másolva!

Az Equilor Befektetési Zrt. hírösszefoglalója mindezzel kapcsolatban kiemeli, hogy egy meg nem nevezett kínai forrás szerint Dánia fővárosában, Koppenhágában nyílhat meg a cég első európai képviselete. A dán kormány egyébként támogatja az elektromos autók értékesítését, és azt szeretnék, ha 2023-ban már egymillió futna ilyen járművekből az országban.

A NIO az idén vette tervbe a nemzetközi terjeszkedést, amelynek keretében elsőként azokban a régiókban szeretnének megjelenni, ahol már népszerűek az e-autók, elsőként Európát célozzák meg

- értesült az Autonews.gasgoo.com.

A Nio EVE koncepcióautó egy kínai autókiállításon Forrás: Imaginechina/Shan he - Imaginechina/Shan He

A vállalat ES6-os és ES8-as modelljeit értékesítheti Európában a tervek szerint 2021 második felétől kezdve, és az első két évben 7000 darabot szeretnének eladni ezekből a típusokból.

Megzuhant a vezető kínai elektromosautó-gyártó árfolyama

Ugyan a kínai autópiac gyakorlatilag teljesen visszaállt a járvány előtti szintre és a Nio is remek negyedéves adatokat közölt, amely a szakértői várakozásokat is felülmúlt, a vezető kínai elektromosautó-gyártó árfolyama mégis mélyrepülésbe kezdett, pedig a piaci nyitás előtti órákban (premarket) még 10 százalékot erősödött.

A hír hatására a tegnapi napot 6,54 százalékos emelkedéssel zárta a NIO árfolyama, ezzel az elmúlt hat hónap során már

közel 950 százalékot emelkedett

a részvény árfolyama.