Jeff Bezos több milliárd dollárnyi Amazon-részvénytől szabadult meg

politics computers Horizontal AWARD WINNERS (FILES) In this file photo taken on October 22, 2019 Blue Origin founder Jeff Bezos speaks after receiving the 2019 International Astronautical Federation (IAF) Excellence in Industry Award during the the 70th I
Jeff Bezos
Vágólapra másolva!
Az Amazon vezetője, Jeff Bezos ezen a héten eladott több mint 3 milliárd dollárnyi Amazon-részvényt. Ez azonban már nem az első ilyen akciója 2020-ban, Bezos folyamatosan teszi pénzzé a kezében lévő papírokat.
Vágólapra másolva!

Újabb részvényeladásra szánta el magát Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója. Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet adatai szerint Bezos ezen a héten több mint 3 milliárd dollárnyi Amazon részvénytől szabadult meg – írja a CNBC.

Bezos ráadásul az elmúlt évben elkezdte felpörgetni az eladásait. Augusztusban 3,1 milliárd dollárért adott túl részvényeken, miután februárban megszabadult 4,1 milliárd dollárnyi papírtól.

Bezos az idei évben összesen már több mint 10,2 milliárd dollárt zsebelt be a részvényeladásokból. Ezzel pedig bőven meghaladta a tavalyi, 2,8 milliárdos értéket.

Újabb Amazon részvénycsomagot adott el Jeff Bezos Forrás: AFP/Getty Images/Matt Winkelmeyer

Mindez azonban még így is csupán a töredéke annak a részvénymennyiségnek, amely Jeff Bezos kezében van.

Az e-kereskedelmi óriás vezére ugyanis továbbra is több mint 53 millió darab Amazon részvényt birtokol, melyek összértéke nagyjából 170 milliárd dollár

– amivel Jeff Bezos a világ leggazdagabb embere.

Bezos korábban jelezte, minden évben 1 milliárd dollárnyi Amazon részvényt tervez eladni, hogy ebből finanszírozza a Blue Origin nevű űrrepülési startupját. Emellett Bezos februárban beindította az Earth Fund nevű 10 milliárd dolláros projektjét, amely a klímaváltozás hatásainak enyhítését segíti.