Szobabicikliknek és futópadoknak köszönheti ez a cég a milliárdokat

Peloton Lifestyle Digital sport testépítés futás
Vágólapra másolva!
A szobabicikliket, futópadokat és egyéb, testedzésre szolgáló termékeket gyártó és edzési programokat kínáló Peloton újabb rendkívül sikeres időszakot zárt folyó üzleti évének első negyedében.
Vágólapra másolva!

Az Equilor Befektetési Zrt. hírösszefoglalója szerint

a cég árbevétel soron 232 százalékos kereslet növekedést tapasztalt éves szinten, miután a kijárási korlátozások miatt otthon maradt, sportolni vágyó ügyfelek egyre nagyobb mennyiségben kezdték el vásárolni a fitnesz kiegészítőket gyártó vállalat termékeit.

Módosították az egész évre vonatkozó pénzügyi előrejelzésüket is, a korábbi 3,5 milliárdról 3,9 milliárd dollárra. A megnövekedett kereslet miatt azonban fennakadások tapasztalhatók, mind a termékek kiszállítása, mind a kapcsolódó szolgáltatások nyújtása területén - teszi hozzá a CNBC cikke.

Egyre népszerűbbek a Peloton termékei FoOnepeloton/Tim Tadder

A gyorsjelentésben 20 cent egy részvényre jutó eredményről (EPS) és 757,9 millió dollár árbevételről adtak számot, szemben a 11 cent EPS és 748,1 millió árbevétel konszenzussal.

Felrobbantotta a piacot egy szobabicikliket gyártó cég

Kilőttek a Peloton szobakerékpárokat gyártó vállalat eladásai az elmúlt negyedévben, ahogy sokan választották az otthoni testmozgást az edzőtermek helyett. Ennek következtében pedig a vállalat részvényárfolyama is megugrott. A Peloton most tette közzé a negyedik pénzügyi negyedéves gyorsjelentését, amelyből kiderült, a vállalat eladásai az elmúlt három hónapban 172 százalékkal emelkedtek.

A Peloton azt is közölte, hogy 1,33 millió előfizetővel zárták a negyedévet, ami 137 százalékkal magasabb az egy évvel ezelőtti szintnél. Az előfizetők, csomagtól függően havi 39 vagy 13 dollárt fizetnek. A részvények árfolyama 2020-ban a gyorsjelentést publikálását megelőzően már 343 százalékot emelkedett.