A Netflix nemrég feltalálta a kábeltelevíziót

Netflix
A general view of the Netflix Office and logo at the ICON tower on September 11, 2018 in Hollywood, California. (Photo credit should read "Jean-Baptiste Lacroix/Full Picture Agency via AFP")
Vágólapra másolva!
A Netflix Franciaországban kezdi meg tesztelni Direct nevű szolgáltatását, amely gyakorlatilag egy hagyományos kábelcsatornának felel meg, és az HBO mintájára működik majd. Vagyis filmek és sorozatok mennek majd rajta.
Vágólapra másolva!

A streaming szolgáltató szerint sok felhasználónak nehezére esik a választás a hatalmas kínálatból, ezért a Netflix olyan megoldást keresett, ahol az előfizetőknek nem kell hosszú percekig böngésznie a tartalmak között, hanem egyszerűen hátra dőlhetnek és élvezhetik azokat.

Illusztráció Forrás: AFP/Full Picture Agency/Jean-Baptiste Lacroix

Franciaország néhány részén már november 5-én elérhetővé vált a szolgáltatás, a tervek szerint pedig folyamatosan elérhetővé teszik azt az ország többi részén is. A Netflix azért Franciaországban kezdte meg a tesztelést, mert ott rendkívül népszerű a streaming platform, sokan használják a felületet tartalomfogyasztásra.

A vállalat 9 millió francia előfizetőjén múlik tehát, hogy a funkció a világ többi részén is bekerül-e a platform szolgáltatásai közé.

A streaming szolgáltató mostanában több megoldással is kísérletezik annak érdekében, hogy még jobb élményt kapjanak a felhasználók. Megpróbálkoztak már például a Shuffle gombbal is, amely véletlenszerűen választ ki tartalmakat és ajánlásokat. A Netflix Direct-en viszont mindenki egyidőben ugyanazt a műsort fogja nézni.