Több százezer okoscsengőről derült ki, hogy tüzet okozhat

Ring okos csengő
Vágólapra másolva!
A Ring eddig már 350 ezer okoscsengőt hívott vissza, mivel az ügyfelek több alkalommal is jelentették, hogy a termék tüzet okozott. A gond - úgy tűnik - a vállalat második generációs, továbbfejlesztett készülékénél jelentkezik, a visszahívások is javarészt erre a termékkiadásra vonatkoznak.
Vágólapra másolva!

A CNET jelentése szerint a visszahívás gyakorlatilag az összes Egyesült Államokban és Kanadában értékesített második generációs okoscsengőt érinti. Az előbbi ország esetében 350.000 darabot adtak el a termékből, az utóbbi esetében pedig több, mint 8.700-ról van szó.

A cég közleménye szerint a csengőben található elem hajlamos a túlmelegedésre, ennek következtében pedig tűz alakulhat ki.

Eddig összesen 23 jelentés érkezett arról, hogy a Ring készülékei kigyulladtak, súlyosan szerencsére senki nem sérült meg, a legtöbb esetben csak kis károk keletkeztek az ingatlanban. Viszont arra volt, példa, hogy kisebb égési sérülést szenvedett az ingatlanban tartózkodó.

Ring okos csengő Forrás: Ring/ring.com

A Ring szóvivője elmondta, hogy a felhasználók biztonsága elsőszámú a cég számára és keményen fognak dolgozni a hiba kijavításán. Az ügyfelek ezt követően készhez kapják majd az új készüléket és minden esetben kapni fognak útmutatót is a pontos felszereléshez és használathoz is.

Szintén kiemelték, hogy nem kell visszaküldeni a készülékeket, a cég majd automatikusan újat küld helyettük. További tájékoztatást a vásárlók a vállalat honlapján találhatnak, ahol azt is megnézhetik, hogy az ő készülékük is az érintettek közé tartozik-e.