Visszahívták a világ egyik legismertebb sörének alkoholmentes változatát

alumínium doboz
ILLUSTRATION - Illustration picture showing beer cans standing lined up in order and ready to be sold in Berlin, Germany, 24 January 2018. Beer Can Appreciation Day takes place every year on 24 January. The beer can made its first appearance in the US in 1933 and hit the shelves for the first time on 24 January 1935. Photo: Ralf Hirschberger/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
Mikrobiológiai eredetű szennyezettség lehet a kéthete forgalomba került alkoholmentes Guinness-sörökben, ezért a gyártó megelőző jelleggel visszahívja azokat a forgalmazásból, írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A gyártó egyúttal a vásárlókat is kéri, hogy aki vett az alumínium dobozos kiszerelésű termékből, ne fogyassza el azt. A vállalat a szupermarketekkel egyeztetve, folyamatosan bonyolítja a készletek bevonását.

A visszahívás csak a nagy-britanniai üzleteket érinti, Észak-Írországban illetve Írországban a változat még nem került forgalomba.

A Guinness gyártója több éve tökéletesíti a termék receptúráját. Közlésük szerint az alkoholmentes változattal a növekvő piaci igényt szeretnék kiszolgálni.

Illusztráció Forrás: AFP/Ralf Hirschberger

A cég azt mondja,

a sör ugyanannyi vízzel, árpával, komlóval és élesztővel készül, mint a hagyományos Guinness, az alkoholt egy speciális eljárással, utólag távolítják el abból.

Az új termék a tervek szerint a vendéglátóhelyeken tavasszal debütál majd, 2021 második felében pedig megkezdődőik nemzetközi forgalmazása is.