A világ autógyártói közül a Honda indíthatja el elsőként a 3-as szintű önvezető autók sorozatgyártását, amelyek az automatizáltságot tekintve újabb pluszt jelentenek majd a vezetők számára.

A japán autógyár bejelentette, hogy várakozásaik szerint ők állítanak a forgalomba először olyan autókat, amelyek lehetővé teszik az autóvezetők számára, hogy a gépjármű önálló manővereket hajtson végre - emeli ki a hírrel kapcsolatban az Equilor Befektetési Zrt. elemzése.

A Honda azt írja közleményében, hogy március vége előtt tervezik az újonnan jóváhagyott, automatizált vezetési rendszerrel felszerelt luxusszedán, a Honda Legend bevezetését. A japán kormány biztonsági tanúsítványban ismerte el a Honda önvezető szoftverének megbízhatóságát.

A kép illusztrációForrás: Volvo

Jelenleg hat kategóriába sorolják az önvezetési képességeket tekintve a járműveket, a számozás 0-5ig tart. A teljesen manuális változatoktól kezdve a sebesség szabályozására képes négykerekűeken keresztül a legfejlettebb önvezető járművekig, amelyeknél már kormánykerékre, fék- és gázpedálokra sincs szükség - teszi hozzá a Reuters. A már az utakon futó 2-es szintű önvezető autók képesek a sebesség szabályozására és a kormányzásra, de a vezetőnek mindent figyelemmel kell kísérnie.

Itt vannak a Tesla legkomolyabb versenytársai

A Tesla sikerén felbuzdulva a befektetők folyamatosan keresik azt a vállalatot, amely hasonló növekedést tud produkálni a tőzsdén, mint Elon Musk cége. Az elektromos autók piaca felfutóban, a Tesla papírjai megállíthatatlanul szárnyalnak, azonban mivel már igen drága beszállni, sokan másfelé keresgélnek. Bemutatjuk azt az öt céget, amelyek közül kikerülhet a következő Tesla.

Napjainkban nagy harc dúl az autógyártók között azért, hogy az önvezető technológia területén lépéselőnyre tehessenek szert a versenytársakkal szemben. A nagy vetélytárs Tesla egyébként  júliusban bejelentette, hogy már közel jár az 5-ös szintű önvezető autók kifejlesztéséhez.