A befektetők is díjazták a Lyft eredményeit, miután kiderült, a fuvarmegosztó vállalat igen jelentős emelkedést produkált az idei harmadik negyedévben. Mindez arra utal, hogy a társaság lendületesen dolgozza le a tavaszi kieséseit.

Több mint 7 százalékkal erősödött a Lyft részvénye kedden, miután a vállalat közzétette a harmadik negyedéves eredményeit – írja a TechCrunch. Az Uber legnagyobb amerikai versenytársának számító Lyft ugyanis 499,7 millió dolláros bevételről számolt be, ami 47 százalékos emelkedés volt a megelőző negyedévben mért 339,3 millió dollárhoz képest.

Fontos azonban látni, hogy az idei év továbbra is igen komoly kihívásokat jelent a Lyft számára. A harmadik negyedéves bevétel ugyanis 48 százalékkal maradt el a tavaly ugyanekkor elért 955,6 millió dollártól.

A Lyft részvényárfolyamának idei alakulásaForrás: Investing.com

A befektetők azonban így is igen kedvezően fogadták a hírt, annak ellenére is, hogy a cég egy részvényre eső, 1,46 dolláros vesztesége rosszabb volt a vártnál. A piac azonban pozitív jelnek értelmezte a negyedéves alapú fölpattanást – ráadásul az általános jó hangulat is kedvezett a Lyftnek.

Az éves és a negyedéves alapú hatalmas eltéréseket az is jól mutatja, hogy a Lyft aktív sofőrjeinek száma 44 százalékkal csökkent éves alapon, negyedéves viszonylatban azonban épp 44 százalékos volt a bővülés.

Mindemellett úgy tűnik, a Lyft tartani tudja a korábban kitűzött irányt, és 2021 negyedik negyedévére nyereségessé válhat. Ezt a cél még tavaly tavasszal tűzték ki, és a menedzsment optimizmusa egyértelműen hozzájárulhatott a részvényárfolyamok megugrásához is.