Magyarország számára jelentős sikernek és lehetőségnek tekinthető, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsának – a nemzetközi intézmény története során először – magyar szakember is a tagjává vált, olvasható a Magyar Nemzeti Bank közösségi oldalán.

A Magyar Nemzeti Bank korábbi ügyvezető igazgatója és főközgazdásza, Palotai Dániel 2020. november 1-től képviseli hazánkat és a kelet-közép-európai országcsoportot az IMF legfőbb döntéshozó testületében.

Palotai DánielForrás: MNB

Az MNB - írják - üdvözli a tagországok döntését Palotai Dániel megválasztását illetően, ezzel ugyanis egy olyan nemzetközileg is elismert szakember került a nemzetközi szervezet igazgatótanácsába, aki széleskörű gazdaságpolitikai és tudományos tapasztalatokkal rendelkezik, mind a monetáris politikai, mind pedig a fiskális, a strukturális és versenyképességi szakterületen.

"Meggyőződésünk, hogy Palotai Dániel tudásával és tapasztalataival, a kivételes felzárkózási pályához vezető magyar gazdaságpolitikai reformok és tapasztalatok becsatornázásával hatékonyan tudja segíteni az IMF munkáját, a jelenleg járványhelyzet okozta nemzetközi gazdasági kihívások kezelésén túl a kilábalási pályák megerősítésében is"

- írja közösségi oldalán a jegybank.