A brit Tesco veszélyes, baktériummal fertőzött terméket hívott vissza, akár halált is okozhat

Tesco
Tesco shopping centre is seen in Gdynia, Poland on 30 January 2018 President Andrzej Duda signed into law the shopping ban in Poland on Sundays. New law backed by labor unions and the Catholic church, force retail businesses to close for two Sundays a month, from March 2018 and for all Sundays but a few exceptions in 2020. (Photo by Michal Fludra/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A brit Tesco bejelentette, hogy sürgősen visszahívja a 80 grammos saját márkájú csomagolt felvágottját, mivel az Listeria monocytogenes baktériummal fertőzött, amely akár halált is okozhat.
Vágólapra másolva!

A felvágott elfogyasztása után az egyik legsúlyosabb, élelmiszer által okozott baktériumfertőzésre kerülhet sor, ezért volt szükség a termék azonnali visszahívására. A Listeria monocytogenes kifejezetten veszélyes az idősebbekre és azokra, akinek le van gyengülve az immunrendszere, ráadásul a veszélyeztetett csoport körében a fertőzés 20-30 százalékban halállal végződik.

A tünetek hasonlóak lehetnek a szezonális influenzához, vagyis láz, izomfájdalom, hidegrázás, esetenként hasmenés kísérheti a fertőzést.

A Tesco szóvivője elmondta, hogy a terméket elővigyázatosságból hívták vissza, mivel az nagy valószínűséggel az említett baktérium által fertőzött.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Michal Fludra

Arra kérte a vásárlókat, hogy semmiképpen ne fogyasszák el a felvágottat, hanem vigyék vissza valamelyik áruházukba és visszakapják a teljes összeget. Ehhez számla bemutatása sem szükséges.