Különlegességeket ígér egy új bankkártya a briteknél, de gondok lehetnek az engedélyével

bankkártya tolvaj
A lebukott banki dolgozó llusztráció.
Vágólapra másolva!
A Lanistar januárban fogja piacra dobni az Y generációt célzó bankkártyát kézzel fogható formában, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy több bankkártyát összevonjon egy kártyában. A brit illetékes hatóság, a Pénzügyi Szolgáltatásokat Felügyelő Hatóság elmondása szerint azonban a vállalat engedély nélkül működik Nagy-Britanniában.
Vágólapra másolva!

A cég a kártyához tartozó applikációja a héten jelent meg, amelyet nagy közösségi oldalakon reklámoztak. Olyan hírességeket állítottak maguk mellé, mint Cristiano Ronaldo barátnője, Georgina Rodriguez, valamint a modell Demi Rose, hogy támogassák a kártyát az Instagram oldalukon.

A különlegessége a kártyának az, hogy a bankkártya minden fizetés előtt új PIN- és biztonsági kódot generál, emiatt rendkívül biztonságos, hiszen nem kell tartani attól, hogy ellopják a felhasználó adatait, mivel azokat egyébként is egyszer lehet használni.

Illusztráció Forrás: pixabay.com

A vállalat szóvivői szerint összesen 400 alkalmazottjuk van Londonban, Észak-Macedóniában és Athénban, és eddig a cég 15 millió fontot gyűjtött össze magánfinanszírozásban.

A Pénzügyi Szolgáltatásokat Felügyelő Hatóság ugyanakkor felhívta a brit lakosság figyelmét, hogy a Lanistar cég engedély nélkül működik Nagy-Britanniában, ezért fent áll annak a lehetősége, hogy rosszabb esetben akár visszaélési szándék is lehet a szolgáltatás mögött.

A vállalat képviselőinek elmondása szerint, tudomásuk van a figyelmeztetésről, de tagadják, hogy engedély nélkül működnének. Hozzátették, hogy a jövőben olyan partnereik lesznek, akik hatóság általi működési engedéllyel rendelkeznek.