Mobilapplikáció segíti a pénzügyi tudatosságot

tinédzser, applikáció, illusztráció, telefon, mobiltelefon
Vágólapra másolva!
A középiskolás korosztály számára hiánypótló, öko- és pénzügyi tudatosságot fejlesztő mobilalkalmazást készített a Pénziránytű Alapítvány. A Zöldiránytű segítségével a fiatalok a hétköznapi döntéseiket és hosszabb távú céljaikat érintő kérdésekben kaphatnak pénzügyi- és környezettudatosságukat fejlesztő tippeket, tanácsokat, jó példákkal fűszerezett friss és gyakorlatias útmutatást.
Vágólapra másolva!

Az elsősorban középiskolás korosztályt célzó alkalmazás a diákok napi rutinjából kiindulva, először a mindennapi higiéniához, öltözködéshez, közlekedéshez, étkezéshez, a barátokkal való kommunikációhoz nyújt pénztárca- egyben környezetkímélő ötleteket. A fiatalos grafikával ellátott és szakmailag ellenőrzött, hiteles forrásokat felhasználó Zöldiránytű applikáció tudásellenőrző kvízekkel, véleményszavazásokkal, meghökkentő adatokkal és érdekes sztorikkal fűszerezve válik igazán vonzó, gyakorlatias, ugyanakkor attitűdformáló edutainement (szórakozva oktató) eszközzé.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A napi rutin mellett a diákok heti elfoglaltságaikhoz is kaphatnak nagyon hasznos,

pénztárca és környezetkímélő ötleteket például a sportolás, a szórakozás, a játék, a bevásárlás, a házimunka vagy a hulladékhasznosítás területéről.

Az egészséges életmód, a biztonságos sportolás, a kultúra és a tanulás mellett a családi munkamegosztás fontosságára, társadalmi és egyéni hasznára is felhívja a figyelmet az alkalmazás.

Zöldiránytű pénzügyi app Forrás: Pénzügyi Alapítvány/ Zöldiránytű

A diákok hétköznapjai mellett az applikáció hosszabb távra is kitekint. Éves tervezőjében az ünnepekkel, családi-, baráti utazásokkal, az önkéntes- vagy diákmunkával kapcsolatos zöldtippek jelennek meg.

A továbbtanuláshoz, jogosítvány megszerzéséhez, munkakereséshez, otthonteremtéshez kötődő döntési helyzetek, gondolatébresztő adatok, tanácsok és útmutatások pedig már a hosszútávú, öngondoskodáson alapuló tervező magatartás és a pénzügyekben is a fenntarthatósági szemléletre törekvő attitűd kialakításához járulnak hozzá.

A Zöldiránytű mobilalkalmazás minden fejezete támogatja a fiatalokat abban, hogy összhangot teremtsenek mindenkori jóllétük és jólétük között, s tudatosan figyelhessenek oda döntéseik pénztárcájukra és bolygónkra gyakorolt rövid- és hosszútávú hatásaira.