Látványos képeken látható, ahogy a Szabolcsi Halászati Kft. egyik telelő taván Kemecsén, a szakemberek megkezdték a karácsony előtti lehalászást. A most kiemelt pontyok már a karácsonyi szezonra készülve kerülnek ki a vizekből. Ez a halászati cég átlagosan évente 500 tonna halat termel, az értékesítés nagy része a karácsonyi időszakra esik.

A magyarországi halastavi termelés mennyisége egyébként 2019-ben 20 619 tonna volt, ez az előző évi mennyiséghez képest 9 százalékkal kevesebb. Megyei szinten a legtöbb halat Hajdú-Bihar megyében termelték 2019-ben, de számottevő mennyiséget halásztak le Békés, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Csongrád-Csanád és Baranya megyében is. A hazai gyakorlat szerint a tógazdaságokban elsődlegesen pontyállományra alapozott polikultúrás tórendszerekben termelik a halakat - írja a Magro portál.

Kattintson a képre és nézze meg galériánkat!

Kattintson a képre!Forrás: MTI/Balázs Attila